24 C
Пловдив
събота, май 25, 2024

От 2025 г. в София: Център за приемане на разнородни отпадъци във всеки квартал

Всички 24 района на София ще бъдат обхванати от системата за разделно събиране на опаковки и отпадъчни материали. Тя ще бъде разширена с разполагане на центрове и площадки за безвъзмездно предаване на отпадъци от домакинствата. Предвижданията са поетапно до края на 2025 г. във всеки квартал или населено място на територията на Столичната община да се разположи център. Там ще се приемат ненужни отпадъци от хартия и картон, пластмаса, стъкло, метали, електрическо и електронно оборудване, опасни отпадъци от бита.

На площадките ще се предават също едрогабаритни и отпадъци от домашни ремонти, ел. оборудване, техника, батерии и акумулатори, масла, живачни и луминесцентни лампи,автомобилни гуми и други.

Първите площадки се предвижда да бъдат изградени в район “Витоша”, “Люлин”, 2 – в “Кремиковци”. Ще се реновират площадките в район “Връбница”, с. Мрамор и други.

Related Articles

Сливен временно отлага изграждането на фотоволтаичен парк

Сливен отлага временно инвестиционните си намерения за изграждане на фотоволтаичен парк. Това коментират от администрацията в града. Темата ще бъде отново дискутирана през есента,...

Пускат атракционен бус за 24 май до „Хисарлъка“ в Кюстендил

Атракционен бус ще бъде пуснат на 24 май от пл. "Велбъжд" до „Хисарлъка“ над Кюстендил. Возилото е със специална конструкция и е закупено и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ