5 C
Пловдив
неделя, декември 3, 2023

Откриват обновената жп гара в Стара Загора

На 21 ноември ще бъде открита обновената жп гара в Стара Загора. На церемонията ще присъстват министър-председателят акад. Николай Денков и министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков.

Основният ремонт продължи повече от три години. Реновирани са сградата, където се намират касите и чакалнята, пространството около гарата, подлезите и покритията на пероните.

С изпълнението на този проект съществуващата инфраструктура е модернизирана и отговаря на европейските стандарти в железопътния транспорт. Така се подобрява организацията на обслужването в гарата и са създадени необходимите удобства и комфорт за пътниците. Също така са въведени мерки за енергийна ефективност с нови стенни, подови и таванни покрития, нови фасади и изградена нова климатизация.

Проектът “Реконструкция на гаров комплекс Стара Загора – проектиране, строителство и авторски надзор“ се осъществява със съфинансиране от Европейския фонд за регионално развитие чрез Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура 2014-2020 година.” Стойността на проекта е 9 726 944 лева.

Церемонията ще се състои от 17:00 часа в жп гарата на Стара Загора.

Related Articles

До края на 2023: Приключва ремонтът на сградата на младежкия дом в Ямбол

Предстои подписване на Акт 15 и на следващ етап въвеждане в експлоатация на сградата на младежкия дом в Ямбол, информират от общината. Сградата е построена...

60 нови електробуса се включват в транспортната схема на Варна

60 нови електрически автобуса ще се включат в обслужването на линиите по обществения градски транспорт във Варна. Заедно с автобусите са доставени и 60...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ