10 C
Пловдив
сряда, февруари 28, 2024

Около 1,5 млн. жилища в България не са обитавани

Близо 1 милион и половина жилища в България не са обитавани. Това каза зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Ангелина Бонева на конференцията „Енергийната ефективност на сградния фонд: основа на устойчивия енергиен преход“ в София.

По думите й това са около половината от сградите в страната и се намират предимно в по-малките населени места. „Жилищният сграден фонд е не само ключов енергиен потребител, но и основен инструмент за инвестиции и основен инструмент за съхраняване на богатството на населението, както и ключов елемент от качеството на живот“, коментира Бонева.

По нейни данни ипотечните кредити изтеглени в страната през 2023 г. са около 20 млрд. лева, което е огромен ръст, в сравнение с предходни години.

Related Articles

Изграждат нови физкултурни салони и площадки в близо 500 училища

Министерството на образованието и науката (МОН) започва работа по програма за изграждане на нови физкултурни салони и открити спортни площадки, ремонт или цялостно обновяване...

Лом инвестира 30 млн. лв. в инфраструктурни обекти

30 млн. лв. инвестира община Лом в инфраструктурни обекти през следващите 2 години. Финансирането се осигурява от държавния бюджет за изпълнението на четири важни...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ