34 C
Пловдив
сряда, юни 19, 2024

Около 1,5 млн. жилища в България не са обитавани

Близо 1 милион и половина жилища в България не са обитавани. Това каза зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Ангелина Бонева на конференцията „Енергийната ефективност на сградния фонд: основа на устойчивия енергиен преход“ в София.

По думите й това са около половината от сградите в страната и се намират предимно в по-малките населени места. „Жилищният сграден фонд е не само ключов енергиен потребител, но и основен инструмент за инвестиции и основен инструмент за съхраняване на богатството на населението, както и ключов елемент от качеството на живот“, коментира Бонева.

По нейни данни ипотечните кредити изтеглени в страната през 2023 г. са около 20 млрд. лева, което е огромен ръст, в сравнение с предходни години.

Related Articles

С над 1 млн. лева: Община Хисаря модернизира Дома за възрастни в Старосел

Община Хисаря започва реализацията на проект по ОП „Национален план за възстановяване и устойчивост“, Компонент „Социално включване“, програма за модернизиране на дългосрочната грижа. Ще...

Община Плевен реновира къщата на примата Гена Димитрова в родния Беглеж

Има проект за превръщането на сградата в музей Община Плевен има идея за създаване на музей на оперната прима Гена Димитрова в родното й село...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ