3 C
Пловдив
сряда, февруари 28, 2024

Одобрен е идейният проект за околовръстния път на Павликени

Одобрен е идейният проект за околовръстния път на Павликени. Очаква се Регионалната екологична инспекция да се произнесе дали бъдещото трасе подлежи на доклад или само на преценка за въздействие върху околната среда. Отсечката е важна за града, за да изведе очаквания тежкотоварен трафик при изграждането на Лот 5 от магистрала „Хемус“.

Предстои да бъде завършен техническият проект, както и отчуждаване на 1,2 км от общото 4-километровата дължина на околовръстния път на Павликени. Това се налага, защото при първоначалния проект от 80-е години не е имало идейно трасе за обхода. Проектът се движи от Агенция „Пътната инфраструктура, обясни кметът на Павликени Емануил Манолов. По думите му обследването е показало, че изграденият надлез през 1988 година, над жп линията, ще издържи новите натоварвания да поема трафика, който се очаква по отсечката.

Плановете са до края на тази година фаза проектиране да е привършила. Следващата година трябва да започне и работата, за да се изпревари строителството на Лот 5 на магистрала „Хемус“.

Лот 5 е от Крушуна до Бутово и е с дължина от около 23 км. Обходът на Павликени е важен, за да поеме камионите със строителни материали от кариерите за магистралата, за да не преминават през града. Разстоянието до връзката ще бъде по-малко от 2 километра.

Related Articles

Започва строителствотото на 7 пътни съоръжения в Старозагорско

6 надлеза и 1 подлез ще бъдат изградени на територията на Община Стара Загора. Това съобщи генералният директор на НКЖИ инж. Мария Генова по...

Представят възможностите за участие в Програмата за трансгранично сътрудничество Гърция – България

Възможностите за кандидатстване с проекти по Програмата за трансгранично сътрудничество INTERREG VI-A „Гърция – България 2021 – 2027 г.“ ще бъдат представени на информационен...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ