14 C
Пловдив
понеделник, май 20, 2024

Община Трявна обяви конкурс за идеен проект на спортна зала

Община Трявна обяви архитектурен конкурс във фаза идеен проект за изграждане на спортна зала в града. Предвиденото място за обособяване на спортното съоръжение е до стадион „Ангел Кънчев“.

„Това е една от първите крачки, която правим в посока изграждане на така необходимата закрита спортна зала в гр. Трявна и осигуряване на условия за спорт на деца и младежи през цялата година. Вярваме, че кандидатите и техните архитектурни проекти ще предложат една съвременна модерна трактовка на визията на сградата.“ коментира кметът на Община Трявна Силвия Кръстева.

В конкурса могат да участват всички български или чуждестранни физически/юридически лица или техните обединения, както и всяко друго подобно обединение, което може да изпълнява предмета на настоящия конкурс. Участникът следва да притежава валидна застраховка „Професионална отговорност в проектирането“ или еквивалент за чуждестранните лица, покриваща минималната застрахователна сума за строежите, включени в предметите на поръчката, а именно – строежи от четвърта категория. Всеки участник трябва да разполага с екип за изпълнение на проектната разработка от най-малко един архитект с пълна проектантска правоспособност, съгласно установените законови разпоредби, или еквивалентна правоспособност за чуждестранните лица.

Идейният проект трябва да представи цялостна визия на спортна зала с покрито спортно поле с размер 20 на 40 м и трибуни за зрители с общ капацитет на местата от 200 до 300 броя.

Обслужващият блок на залата трябва да разполага с необходимите помещения за лекар, съблекални за отбор-домакини и отбор-гости, съблекалня за съдийски състав, фитнeс зала с площ 50 кв.м., санитарен възел, както и помещения за технически инсталации.

Документите за участие в конкурса трябва да се представят до 20 февруари 2023 год.

Related Articles

Качествената работа, сроковете и прозрачността в обществените поръчки обсъдиха кметът на София и КСБ

Кметът на София Васил Терзиев и представители на Камарата на строителите в България проведоха работна среща в края на изминалата седмица. На нея столичният...

Обсъдиха разширяването на Столичния околовръстен път от бул. България“ до АМ „Струма“

Необходимите действия във връзка с разширяването на Столичния околовръстен път между бул. „България“ и автомагистрала „Струма“ обсъдиха на среща министърът на регионалното развитие и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ