11 C
Пловдив
събота, април 27, 2024

Леден хотел посреща туристи край езеро в Румъния

Леден хотел, изграден на езерото Бъля в планината Фъгъраш в Румъния, отвори врати за посетители и гости, съобщават румънските медии.

Темата на хотела този сезон е „Европа“. Всяка стая, от общо 10-те, носи името на голяма европейска столица. Лондон, Амстердам, Лисабон, Дъблин, Букурещ, Париж, Рим, Атина, Берлин и Мадрид вече приемат първите гости, а ресторантът и барът на хотела имат специални предложения в празничното меню с продукти от най-високо качество.

Леденият хотел е построен за около месец при много трудни условия, като екипът е работил и през нощта, пише в. „Либертатя“. За изграждането на конструкцията е използван сняг, събран от котловината на езерото Бъля, а „хоросанът“ е смес от сняг и вода. „Тухлите“ са изрязани от ледената шапка на езерото, споделят организаторите.

Вътрешната декорация и „мебелите“ (легла, нощни шкафчета, фотьойли, маси и столове) също са изработени от лед. Всяка стая на ледения хотел има отделен вход, а вратата е с изотермична завеса. За да не усещат студа, гостите на хотела ще спят на класически матраци върху ледените легла и ще се топлят в специални спални чували или с помощта на одеяла и овчи кожи. Температурата в ледения хотел е между -1 и 2 градуса по Целзий.

Хотелът е разположен на над 2000 метра надморска височина. До него може да се стигне единствено с кабинков лифт.

През януари в съседство ще бъде издигната и ледена църква.

Related Articles

Одобрени са 7,7 млн. лв. безвъзмездна финансова помощ за ремонт на дом „Гергана“

До дни предстои да се сключи договор с Министерство на труда и социалната политика Одобрено е проектното предложение на Община Варна за реформиране на Комплекса за социални...

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево – Ахтопол

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево – Ахтопол. Участъкът на моста над река Изгревско дере на път III-9901 Царево – Ахтопол –...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ