26 C
Пловдив
събота, април 13, 2024

Община Смолян превръща изгоряло училище в Младежки център

Община Смолян планира да превърне изгорялата сграда на бившия техникум по дървообработване в Младежки център. Проектът, който вече е одобрен, ще се финансира със средства от Националния план за възстановяване и устойчивост.

Общата стойност на договора е 3 700 000,00 лв. Срокът за изпълнение на строителните дейности е 36 месеца.

Младежкият център ще се помещава в северното крило на изгорялото преди години училище. Отредената част от сградата ще бъде напълно преустроена в пространство със зали за срещи, неформално обучение, култура, изкуство, творчество, спорт и места за настаняване. За успеха на това начинание Общината ще си партнира с активната местна организация „Млади изследователи за младежко развитие“ и неправителствени организации.

Освен строително-ремонтни дейности, проектът включва обзавеждане и оборудване на помещенията, наемане на служители, външни експерти и ментори. Новият Младежки център ще предоставя разнообразни дейности (включително и международни), както и цялостни услуги в помощ на личностното развитие и пригодността за заетост на учениците и младежите на възраст до 29 години.

Related Articles

КАБ: Стартира програма за безплатни обучения в архитектурно-строителния сектор

Целта е да се подкрепи дигитализацията на бранша Предстои да стартират безплатните обучения в рамките на Европейски цифров иновационен хъб (ЕЦИХ), сред чиито учредители е...

Безвъзмездно: Предоставиха на НИНКН сграда паметник на културата

НИНКН се връща в сградата на бул. „Княз Ал. Дондуков“ 16. Министърът на културата Кръстю Кръстев я предостави за безвъзмездно ползване от института -...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ