15 C
Пловдив
неделя, май 19, 2024

Община Плевен с проект за обновяване на парка около Историческия музей

Община Плевен разработи инвестиционен проект за обновяване на парка на Регионалния исторически музей. Дейностите включват изграждането на амфитеатър и пристрояване на гримьорни, създаване на летен театър с 387 седящи места и 8 места за хора с двигателни увреждания. Към съществуващата сграда се предвиждат две едноетажни пристройки за гримьорни. Ще бъде създадена и зала за експозиции, представляваща нова едноетажна сграда за обществено обслужване. Планира се обособяване на пространство за разполагане на елементи с експозиционно-образователен характер: макет на Храма на Фортуна, възстановка на част от антична улица и възстановка на Хипокауст в реален размер.

Общинският съвет на Плевен даде съгласие за строителните дейности в музея и възложи на главния архитект да извърши всички необходими правни и фактически действия съгласно разпоредбите на Закона за устройство на територията.

С изготвения инвестиционен проект администрацията ще кандидатства за финансиране по Програма „Развитие на регионите 2021-2027”.

Related Articles

До 31-ви май: Ремонтират 20-метров участък от Дунав мост при Русе

До 31-ви май се променя организацията на движение в участък от Дунав мост при Русе за авариен ремонт на фуга на съоръжението. За извършването...

Започва ремонт на един от натоварените пътни участъци в Ямболско

Аварийно- възстановителен ремонт започва на един от натоварените пътни участъци в Ямболско. До средата на юни ще бъдат извършени кърпежи по пътя между селата...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ