5 C
Пловдив
неделя, декември 3, 2023

Община Плевен с проект за обновяване на парка около Историческия музей

Община Плевен разработи инвестиционен проект за обновяване на парка на Регионалния исторически музей. Дейностите включват изграждането на амфитеатър и пристрояване на гримьорни, създаване на летен театър с 387 седящи места и 8 места за хора с двигателни увреждания. Към съществуващата сграда се предвиждат две едноетажни пристройки за гримьорни. Ще бъде създадена и зала за експозиции, представляваща нова едноетажна сграда за обществено обслужване. Планира се обособяване на пространство за разполагане на елементи с експозиционно-образователен характер: макет на Храма на Фортуна, възстановка на част от антична улица и възстановка на Хипокауст в реален размер.

Общинският съвет на Плевен даде съгласие за строителните дейности в музея и възложи на главния архитект да извърши всички необходими правни и фактически действия съгласно разпоредбите на Закона за устройство на територията.

С изготвения инвестиционен проект администрацията ще кандидатства за финансиране по Програма „Развитие на регионите 2021-2027”.

Related Articles

Банките вдигнаха двойно лихвите по депозити

Кредитите за жилище продължават да са атрактивни Лихвите по депозити вече са двойни на тези от преди една година. През октомври миналата година средната лихва...

Отпускат още 400 000 лв. за ремонт на Рилския манастир

Със свое постановление правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерство на културата за 2023 г. в размер на 400 000 лв. за финансова...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ