22 C
Пловдив
вторник, април 16, 2024

Община Мездра постави 130 контейнери за разделно събиране на отпадъци

Oбщина Мездра постави 130 кафяви контейнери в града и околните села. Съдовете са с вместимост 1,1 куб. м., като 98 от тях са предназначени за разделно събиране на зелени и градински отпадъци, а останалите 32 – за разделно събиране на хранителни и кухненски (биоразградими) отпадъци. Контейнерите ще бъдат обслужвани от специализиран сметоизвозен автомобил за биоотпадъци.

Дейностите се изпълняват по Проект „Изграждане на инсталация за компостиране на разделно събрани зелени отпадъци – регион Враца“. Финансирането е по Оперативна програма „Околна среда“ 2014-2020 г.

За удобство на гражданите, върху контейнерите са залепени информационни стикери, които указват какъв тип отпадъци могат да бъдат събирани в тях.

Община Мездра призовава гражданите да не изхвърлят в кафявите контейнери строителни и смесени битови отпадъци, текстил, гума, кожа и др.

Related Articles

Български проект спечели тазгодишната награда Новия европейски Баухаус

Проектът „Паркът” или „ From Concrete to Culture“ на фондация „Колективът” спечели отличие на тазгодишното издание на наградите за намеси в градска среда "Нов...

Откриха 4 зарядни станции за електромобили в Свиленград

Свиленград вече разполага с инсталация за производство на електроенергия от възобновяеми източници и четири зарядни станции за електромобили. Съоръженията се намират на паркинга на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ