20 C
Пловдив
неделя, септември 24, 2023

Община Мездра постави 130 контейнери за разделно събиране на отпадъци

Oбщина Мездра постави 130 кафяви контейнери в града и околните села. Съдовете са с вместимост 1,1 куб. м., като 98 от тях са предназначени за разделно събиране на зелени и градински отпадъци, а останалите 32 – за разделно събиране на хранителни и кухненски (биоразградими) отпадъци. Контейнерите ще бъдат обслужвани от специализиран сметоизвозен автомобил за биоотпадъци.

Дейностите се изпълняват по Проект „Изграждане на инсталация за компостиране на разделно събрани зелени отпадъци – регион Враца“. Финансирането е по Оперативна програма „Околна среда“ 2014-2020 г.

За удобство на гражданите, върху контейнерите са залепени информационни стикери, които указват какъв тип отпадъци могат да бъдат събирани в тях.

Община Мездра призовава гражданите да не изхвърлят в кафявите контейнери строителни и смесени битови отпадъци, текстил, гума, кожа и др.

Related Articles

Изложба на именития Кристо в музей галерия „Анел“

„Кристо – поетика на необикновеното“ е изложба, която представя забележителната артистична визия и трансформиращите инсталации на известния художник Кристо. От 21 септември до 10...

Пловдив: Работна група чертае визия за Тютюневия град

Проблемите и благоустрояването на емблематичната зона на някогашните тютюневи складове в Пловдив, известна като Тютюневия град обсъдиха на среща представители на НИНКН, Община Пловдив...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ