10 C
Пловдив
сряда, февруари 28, 2024

Община Ловеч въвежда SMS паркиране в центъра на града

Община Ловеч ще въведе SMS паркиране в централната част на града, съобщиха от пресцентъра на администрацията. Вече месец местната власт работи по изграждането на система за оптимизиране на паркирането в града.

Първоначално то ще бъде въведено в обособените сега паркинги в центъра на Ловеч.

Целта е да се преустанови паркирането в нарушение на Закона за движение по пътищата, тъй като в момента, според администрацията, нерегламентираното паркиране затруднява участниците в движението и създава предпоставки за пътно транспортни произшествия.

Предвижда се плащането за паркиране, освен със SMS, да става и чрез регистриране в мобилно приложение, абонамент или в брой в партньорски обекти.

Преди въвеждането на системата за платено паркиране Общинският съвет трябва да определи съответните зони с паркоместата и да ги обозначи с нужните знаци.

Related Articles

Пускат билети за празничната теснолинейка на 3 март

ще пътува от гара Септември до Якоруда и от Якоруда до гара Септември за отбелязване на Националния празник за освобождението на България...

Започва спешна рехабилитация на улиците във Варна

По нареждане на кмета започва спешна рехабилитация на пътната мрежа във Варна. От дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ информират, че до един месец договорите...

Община Троян с 4 нови проекта

- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ