24 C
Пловдив
четвъртък, юли 18, 2024

Община Ловеч въвежда SMS паркиране в центъра на града

Община Ловеч ще въведе SMS паркиране в централната част на града, съобщиха от пресцентъра на администрацията. Вече месец местната власт работи по изграждането на система за оптимизиране на паркирането в града.

Първоначално то ще бъде въведено в обособените сега паркинги в центъра на Ловеч.

Целта е да се преустанови паркирането в нарушение на Закона за движение по пътищата, тъй като в момента, според администрацията, нерегламентираното паркиране затруднява участниците в движението и създава предпоставки за пътно транспортни произшествия.

Предвижда се плащането за паркиране, освен със SMS, да става и чрез регистриране в мобилно приложение, абонамент или в брой в партньорски обекти.

Преди въвеждането на системата за платено паркиране Общинският съвет трябва да определи съответните зони с паркоместата и да ги обозначи с нужните знаци.

Related Articles

Бузлуджа е в топ 10 на най-популярните изоставени места в света

Паметникът на Бузлуджа е едно от най-често сниманите и споделяни в Инстаграм изоставени места в света, сочи класация на компанията Alan Boswell Group, която...

Радомир инвестира близо 2 млн. лв. в ново улично осветление

Одобрен е проект за подмяна на уличното осветление на 29 села на територията на община Радомир, съобщи кметът Кирил Стоев пред БНР. Проектът е...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ