20 C
Пловдив
четвъртък, юни 20, 2024

Община Казанлък минава на екологичен градски транспорт

Община Казанлък спечели проект за осигуряване на екологични превозни средства за градски и междуселищен превоз на пътници и подобряване на инфраструктурата.

Проектът е на стойност 6 733 000.00 лв. Средствата се осигуряват от Министерството на регионалното развитие и благоустройството чрез процедурата „Екологосъобразна мобилност“ по Плана за възстановяване и устойчивост, съобщиха от Общината.

Освен покупка на нови автобуси и тролейбуси с нулеви емисии, по проекта ще се финансира и изграждането и поддръжката на зарядни станции за превозните средства на обществения транспорт.

Новите електробуси, освен, че дават една по-евтина услуга, ще намалят и разходите за гориво и вредните емисии. 80% от емисиите на градовете се дължат на моторни превозни средства. Ето защо градската мобилност е от ключово значение за превръщането на европейските градове в устойчиви градски пространства.

Related Articles

Започва ремонт на 140 спирки на градския транспорт във Варна

Община Варна започва обновяване на 140 спирки на градския транспорт. Дейностите включват почистване, измиване и отстраняване на счупени покрития на спиркозаслоните, информират от администрацията...

Община Плевен реновира къщата на примата Гена Димитрова в родния Беглеж

Има проект за превръщането на сградата в музей Община Плевен има идея за създаване на музей на оперната прима Гена Димитрова в родното й село...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ