10 C
Пловдив
сряда, февруари 28, 2024

Община Казанлък минава на екологичен градски транспорт

Община Казанлък спечели проект за осигуряване на екологични превозни средства за градски и междуселищен превоз на пътници и подобряване на инфраструктурата.

Проектът е на стойност 6 733 000.00 лв. Средствата се осигуряват от Министерството на регионалното развитие и благоустройството чрез процедурата „Екологосъобразна мобилност“ по Плана за възстановяване и устойчивост, съобщиха от Общината.

Освен покупка на нови автобуси и тролейбуси с нулеви емисии, по проекта ще се финансира и изграждането и поддръжката на зарядни станции за превозните средства на обществения транспорт.

Новите електробуси, освен, че дават една по-евтина услуга, ще намалят и разходите за гориво и вредните емисии. 80% от емисиите на градовете се дължат на моторни превозни средства. Ето защо градската мобилност е от ключово значение за превръщането на европейските градове в устойчиви градски пространства.

Related Articles

Предложение: Безплатно саниране за всички блокове от резервния списък

Депутати искат правителството да осигури санирането на близо 2200 сгради от резервния списък, за които не стигнаха средства за обновяване по Националния план за...

Лом инвестира 30 млн. лв. в инфраструктурни обекти

30 млн. лв. инвестира община Лом в инфраструктурни обекти през следващите 2 години. Финансирането се осигурява от държавния бюджет за изпълнението на четири важни...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ