11 C
Пловдив
сряда, февруари 28, 2024

Община Габрово кандидатства за обслужваща сграда в Зоопарка по „Красива България“

Община Габрово внесе проект по програма „Красива България“ за изграждане на едноетажна обслужваща сграда в имота на Зоологическата градина. Планираната обща стойност на предложението е 197 483 лева. От тях 98 742 лева са собствени средства от общинския бюджет.

Разработката предвижда обособяване на кабинет за ветеринарен лекар, канцелария, стая за персонал и две санитарни помещения върху застроена площ от 60 квадратни метра.

За обекта са заложени мерки за енергийна ефективност – топлоизолация, алуминиева дограма, енергоспестяващо осветление, както и необходимите вътрешни и външни инсталации.

Включено е облагородяване на прилежащата алейна мрежа с настилки от бетонови павета, метални пейки, съдове за отпадъци и велосипедни стойки, също и ремонт на част от оградата.

Целта е да се подобрят пространствата за обществено ползване и да се създаде приветлива среда. Подборът на проекти по програмата е на конкурентен принцип. Срокът за изпълнение е в рамките на 2023 г.

Related Articles

Варна: Търси се финансиране за строеж и реновиране на спортни обекти

В Община Варна работят активно за подобряване на спортната инфраструктура в града. Към този момент изграждането на басейни в район „Аспарухово“ и в кв....

Нов съвет ще проверява чуждестранните инвестиции в България

Народното събрание одобри създаването на Междуведомствен съвет за анализ на преките чуждестранни инвестиции при Министерския съвет. Това стана с гласуване на промени в Закона...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ