21 C
Пловдив
събота, май 25, 2024

Община Видин става част от Националната камара на минералните води

Членството на Община Видин в Националната камара на минералните води в Република България гласуваха единодушно общинските съветници на редовна сесия на местния парламент.

Кметът Цветан Ценков обясни, че това е възможност за кандидатстване за финансиране пред националните институции. Той напомни, че през 2023 г. са издадени разрешителните за водовземане на минерална вода чрез нови съоръжения от находища „Видин“ и „Сланотрън“. Продължават усилията за издаване на такова за находището до село Градец, за което в момента текат процедури в Министерството на земеделието и храните. За сондажите на минералните извори ще са необходими около 8 милиона лева.

„В последните 3,5 години успяхме да направим проекти, да издадем всички разрешителни за водовземане. Остана единствено Министерството на земеделието да даде едно разрешение за подмяна на земята, която е друга категория, в Градец. Умишлено бавим стартиране на процедурите по водовземането, каза още кметът. Той уточни, че ползата на Община Видин да членува в Асоциацията е абсолютно значима. Като финансови задължения Общината ще има 600 лева, това са 50-60 лева на месец за година.

Related Articles

Нови правила за плановите ремонти в Благоевград

Община Благоевград въвежда нови правила за извършване на плановите ремонти от разпределителни дружества, ВиК и частни лица, вкл. за включване в мрежите жилищни кооперации....

Сливен временно отлага изграждането на фотоволтаичен парк

Сливен отлага временно инвестиционните си намерения за изграждане на фотоволтаичен парк. Това коментират от администрацията в града. Темата ще бъде отново дискутирана през есента,...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ