24 C
Пловдив
четвъртък, юли 18, 2024

Обсъждат на сесия нова визия на търговската зона на крайбрежната алея в Поморие

Промяна на визията на търговска зона „Яворов“ е предложението на кмета Иван Алексиев до Общинския съвет в Поморие. То ще бъде разгледано от постоянните комисии на Общинския съвет и гласувано на предстоящата сесия. Идеята за промяна на търговските зони беше представена на обществено обсъждане .

Проектът предвижда в зоната на пешеходната крайбрежна алея от центъра на града до старото пристанище всички маси да бъдат преместени от страната на озеленяването. Така алеята откъм морето ще остане свободна, а квадратурата на щандовете ще се ограничи до 40 квадрата.

Вместо тенти ще има чадъри в еднакъв цвят – бяло, екрю или сиво с размер 2 на 2 метра. Унифицирани ще бъдат и кашпи и саксии, които също ще бъдат съобразени с общата визия на района.

Предстои проектът да бъде представен на собствениците на заведения и търговски обекти.

Related Articles

Статуята на Хермес от Хераклея Синтика става част от музея в Петрич

Двуметровата статуя на Хермес, открита в Хераклея Синтика, вече ще е в музея в Петрич. Това съобщи пред БНР ръководителят на разкопките проф. Людмил...

През уикенда: Ретро влак по пътя на теснолинейката Септември – Велинград

Влак с ретро вагони пътува събота и неделя през юли по маршрута от гара Септември до гара Велинград и Цветино, съобщиха от пресцентъра на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ