10 C
Пловдив
сряда, февруари 28, 2024

Обсъждат на сесия нова визия на търговската зона на крайбрежната алея в Поморие

Промяна на визията на търговска зона „Яворов“ е предложението на кмета Иван Алексиев до Общинския съвет в Поморие. То ще бъде разгледано от постоянните комисии на Общинския съвет и гласувано на предстоящата сесия. Идеята за промяна на търговските зони беше представена на обществено обсъждане .

Проектът предвижда в зоната на пешеходната крайбрежна алея от центъра на града до старото пристанище всички маси да бъдат преместени от страната на озеленяването. Така алеята откъм морето ще остане свободна, а квадратурата на щандовете ще се ограничи до 40 квадрата.

Вместо тенти ще има чадъри в еднакъв цвят – бяло, екрю или сиво с размер 2 на 2 метра. Унифицирани ще бъдат и кашпи и саксии, които също ще бъдат съобразени с общата визия на района.

Предстои проектът да бъде представен на собствениците на заведения и търговски обекти.

Related Articles

Събират идеи за развитие на бившата сграда на БНБ в Пловдив

Община Пловдив обяви конкурс за концепция за развитие на бившата сграда на Българска народна банка – клон Пловдив, съобщи на пресконференция кметът Костадин Димитров....

Изграждат нови физкултурни салони и площадки в близо 500 училища

Министерството на образованието и науката (МОН) започва работа по програма за изграждане на нови физкултурни салони и открити спортни площадки, ремонт или цялостно обновяване...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ