28 C
Пловдив
събота, септември 30, 2023

Обновяват тротоарите в София през следващите 4 години

Столичната община започва работа по програма за обновяване на тротоарите в града през следващите 4 години. Стойността е 60 млн. евро, от които 50 млн. са заем от Европейската инвестиционна банка.

Очакванията са не по-малко от 30% от средствата да бъдат разпределяни към районните кметове, които да ги управляват по свое усмотрение.

Програмата предвижда през идните 4 години в столицата да бъдат обновени общо над 690 000 кв. м тротоари. Освен нови настилки, ще се направят понижения на тротоарите, така че да са достъпни за майки с колички и хора със затруднения в придвижването. Ще бъдат изградени нови бордюри, тактилни ивици за хора с увредено зрение, при необходимост парапети и антипаркинг колчета, за да не се качват автомобили по новите настилки. Предвижда се и ремонт на изкуствените неравности, които не отговарят на актуалните изисквания и засаждане на нови дървета, където това е възможно. Целта е придвижването в града да стане по-удобно, комфортно и сигурно.

Related Articles

Пускат движението по бул. „Цар Освободител“ в София до края на седмицата

Очаква се до края на седмицата движението по жълтите павета да бъде възстановено, каза при последната проверка по столичния булеварo "Цар Освободител" зам.-кметът по...

Създават виртуална карта на изоставените училища в България

Продължава работата по българския павилион на 18-то биенале за архитектура във Венеция, информират от Камарата на архитектите в България. Като част от програмата на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ