13 C
Пловдив
неделя, април 21, 2024

Обновяват тротоарите в София през следващите 4 години

Столичната община започва работа по програма за обновяване на тротоарите в града през следващите 4 години. Стойността е 60 млн. евро, от които 50 млн. са заем от Европейската инвестиционна банка.

Очакванията са не по-малко от 30% от средствата да бъдат разпределяни към районните кметове, които да ги управляват по свое усмотрение.

Програмата предвижда през идните 4 години в столицата да бъдат обновени общо над 690 000 кв. м тротоари. Освен нови настилки, ще се направят понижения на тротоарите, така че да са достъпни за майки с колички и хора със затруднения в придвижването. Ще бъдат изградени нови бордюри, тактилни ивици за хора с увредено зрение, при необходимост парапети и антипаркинг колчета, за да не се качват автомобили по новите настилки. Предвижда се и ремонт на изкуствените неравности, които не отговарят на актуалните изисквания и засаждане на нови дървета, където това е възможно. Целта е придвижването в града да стане по-удобно, комфортно и сигурно.

Related Articles

До 15-и май започва ремонтът на Дюлинския проход

До 15-и май ще започне ремонтът на 34 км от III-906 през Дюлинския проход. Трасето, което ще се рехабилитира, е между с. Старо Оряхово...

Лекции, работилници и конкурси в Седмицата на ландшафтната архитектура

започва на 22 април в Лесотехническия университет в София, информират организаторите. Програмата е богата и включва различни тематични активности. Предизвикателство за студентите е...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ