5 C
Пловдив
сряда, февруари 28, 2024

Обновиха част от центъра на село Калояново

Приключи изпълнението на проект, с който се благоустрои част от центъра на село Калояново. С общински средства, осигурени от капиталовата програма, местната власт изгради паркинг с над 20 паркоместа, сред които и такива за инвалиди. Към съоръжението са благоустроени и прилежащите площи, зеленината е обновена. Поставени са пейки и модерно осветление. Изградена е нова поливна система. Паркингът на община Калояново е безплатен.
Междувременно стартираха строителните работи по проект „Изграждане на футболно игрище и ремонт на съблекалня“ в село Житница. Обектът се ремонтира с общински средства и е на стойност 329 695 лв. Очаква се дейностите да приключат през месец май. На мястото на старото училище ще бъде изградена новата придобивка, като част от зоната за спорт и отдих.
Предстои общината да кандидатства пред Министерството на младежта и спорта за останалата част от въпросната зона.
Житница е с традиции във футбола. Към момента има детски и мъжки футболен клуб. В селото активно се развива детско- юношеският футбол в две възрастови групи 7-10 години и 12-13 години. Във футболните юношески отбори традиционно се състезават и момичета. Изграждането на това игрище ще осигури възможност за провеждането на турнири и приятелски срещи по мини футбол, казаха от община Калояново.

Related Articles

Младежи ще изграждат пътека за планинско колоездене във Велики Преслав

Проект на Open Space Foundation 2024 цели да помогне на младежи от Велики Преслав да изградят пътека за планинско колоездене в района. За това...

Болница за източно лечение ще строят в Сапарева баня

Проектирането е възложено на Amfion Architecture Studio Здравен болничен център за корейска медицина се планира да бъде изграден в община Сапарева баня, информират от администрацията....
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ