32 C
Пловдив
сряда, юни 19, 2024

Обновиха част от центъра на село Калояново

Приключи изпълнението на проект, с който се благоустрои част от центъра на село Калояново. С общински средства, осигурени от капиталовата програма, местната власт изгради паркинг с над 20 паркоместа, сред които и такива за инвалиди. Към съоръжението са благоустроени и прилежащите площи, зеленината е обновена. Поставени са пейки и модерно осветление. Изградена е нова поливна система. Паркингът на община Калояново е безплатен.
Междувременно стартираха строителните работи по проект „Изграждане на футболно игрище и ремонт на съблекалня“ в село Житница. Обектът се ремонтира с общински средства и е на стойност 329 695 лв. Очаква се дейностите да приключат през месец май. На мястото на старото училище ще бъде изградена новата придобивка, като част от зоната за спорт и отдих.
Предстои общината да кандидатства пред Министерството на младежта и спорта за останалата част от въпросната зона.
Житница е с традиции във футбола. Към момента има детски и мъжки футболен клуб. В селото активно се развива детско- юношеският футбол в две възрастови групи 7-10 години и 12-13 години. Във футболните юношески отбори традиционно се състезават и момичета. Изграждането на това игрище ще осигури възможност за провеждането на турнири и приятелски срещи по мини футбол, казаха от община Калояново.

Related Articles

Правят 11 индустриални зони в Северна България

Ще бъдат финансирани с близо 207 млн. лв. от Плана за възстановяване Министерството на иновациите и растежа ще подкрепи развитието и изграждането на общо 11...

С над 1 млн. лева: Община Хисаря модернизира Дома за възрастни в Старосел

Община Хисаря започва реализацията на проект по ОП „Национален план за възстановяване и устойчивост“, Компонент „Социално включване“, програма за модернизиране на дългосрочната грижа. Ще...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ