13 C
Пловдив
сряда, май 22, 2024

Няма кандидати за ремонта на Музикалното училище в Пловдив

Няма фирма подала оферта за ремонт на Националното училище за музикално и танцово изкуство „Добрин Петков” в Пловдив. Ще бъде обявена нова процедура. В обществената поръчка от кандидатите се искаше оферта за увеличаване на материалната база на училището с нови репетиционни и кабинети като се усвоят подпокривните пространства. Прогнозната цена бе 830 000 лв.

Ескалиращите цени на материалите, или ограниченият обем строителни дейност са най – вероятните причини за липсата на интерес от фирми, коментират от училището. Сградата му е строена през 1927 г. за нуждите на Немското училище „Дойче шуле” в Пловдив.

Вече има готов и съгласуван с Националния институт за недвижимо културно наследство проект, така че училището да бъде ремонтирано. Издадено е и строително разрешение. Предстои актуализация на цените и очакване да се появят кандидати за обществената поръчка.

Related Articles

АПИ обяви обществена поръчка за строителен надзор при укрепване на 15 свлачища

Агенция „Пътна инфраструктура“ обяви обществена поръчка за строителен надзор при укрепване на 15 свлачища по републиканската пътна мрежа. Индикативната й стойност е 3 723...

АПИ с 16 концепции за интегрирано градско развитие

Агенция „Пътна инфраструктура“ кандидатства с 16 проектни идеи по Приоритет 1 „Интегрирано градско развитие“ по Програма „Развитие на регионите“ 2021-2027 г. Общият бюджет на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ