5 C
Пловдив
неделя, декември 3, 2023

Няма кандидати за ремонта на Музикалното училище в Пловдив

Няма фирма подала оферта за ремонт на Националното училище за музикално и танцово изкуство „Добрин Петков” в Пловдив. Ще бъде обявена нова процедура. В обществената поръчка от кандидатите се искаше оферта за увеличаване на материалната база на училището с нови репетиционни и кабинети като се усвоят подпокривните пространства. Прогнозната цена бе 830 000 лв.

Ескалиращите цени на материалите, или ограниченият обем строителни дейност са най – вероятните причини за липсата на интерес от фирми, коментират от училището. Сградата му е строена през 1927 г. за нуждите на Немското училище „Дойче шуле” в Пловдив.

Вече има готов и съгласуван с Националния институт за недвижимо културно наследство проект, така че училището да бъде ремонтирано. Издадено е и строително разрешение. Предстои актуализация на цените и очакване да се появят кандидати за обществената поръчка.

Related Articles

Изграждат интермодален хъб за превоз на стоки

Трите терминала ще бъдат разположени в Пловдив, София и Бургас „Тракия икономическа зона“ със свои партньори от Италия ще изгради мащабен интермодален хъб с три...

Инж. Иван Танев е „Инженер на годината 2023“

Инж. Иван Танев стана "Инженер на годината 2023". Той е главен инженер в "Джи Пи Груп". Председателят на парламентарната Комисия по регионална политика, благоустройство и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ