36 C
Пловдив
понеделник, юли 15, 2024

Нов довеждащ водопровод захранва с вода две разложки села

Нов довеждащ водопровод вече захранва с питейна вода разложките села Горно и Долно Драглище. Изградената през 2001 година канализация е отремонтирана, подновен е нацяло 115-метров участък.

“По този начин няма да се получава прехлориране на водата, а през летните месеци ще има достатъчно количество, което да достига до всеки един потребител от населените места“, коментира инж. Венцислав Гърменов, кмет на Община Разлог.

“Ремонтът беше отлаган многократно, като до момента се считаше, че не е най-приоритетен обект на територията, на трите села. Сегашното ръководство на Община Разлог считаме, че качествената питейна вода, е нещо, което трябва да бъде достъпно за всеки един жител на общината. Живеем в район, където чистата питейна вода е в изобилие и трябва да се възползваме от това наше природно богатство. Затова положихме всички, усилия, този водопровод да започне функционирането си максимално бързо“, поясни Иван Гюров, зам.- кмет на община Разлог.

Следващата стъпка, която планира общината е ремонт на съществуващата водопроводна мрежа в село Добърско, с цел непрекъснато циркулиране на водата и достигането ѝ с добро качество до хората. Към момента липсата на свързваща водопроводна мрежа в селото, е предпоставка за застой на питейната вода и влошаване на нейните качества. При подходящи метеорологични условия общината и ВиК ще започнат премахване на образуваните „тапи“ в края на улиците в селото Добърско.

Related Articles

КАБ алармира за неприемливи условия на обществена поръчка в Бургас

Камарата на архитектите в България (КАБ) настоява да бъде прекратена обществената поръчка за сключване на рамково споразумение за „Изработване и/или преработка на инвестиционни проекти...

Кампания във Франция „Шофирай като жена!“

Това лято пътният трафик във Франция минава под мотото „Шофирай като жена!“. Кампанията за пътна безопасност набира скорост през юли и е активна особено...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ