13 C
Пловдив
петък, април 19, 2024

Нов довеждащ водопровод захранва с вода две разложки села

Нов довеждащ водопровод вече захранва с питейна вода разложките села Горно и Долно Драглище. Изградената през 2001 година канализация е отремонтирана, подновен е нацяло 115-метров участък.

“По този начин няма да се получава прехлориране на водата, а през летните месеци ще има достатъчно количество, което да достига до всеки един потребител от населените места“, коментира инж. Венцислав Гърменов, кмет на Община Разлог.

“Ремонтът беше отлаган многократно, като до момента се считаше, че не е най-приоритетен обект на територията, на трите села. Сегашното ръководство на Община Разлог считаме, че качествената питейна вода, е нещо, което трябва да бъде достъпно за всеки един жител на общината. Живеем в район, където чистата питейна вода е в изобилие и трябва да се възползваме от това наше природно богатство. Затова положихме всички, усилия, този водопровод да започне функционирането си максимално бързо“, поясни Иван Гюров, зам.- кмет на община Разлог.

Следващата стъпка, която планира общината е ремонт на съществуващата водопроводна мрежа в село Добърско, с цел непрекъснато циркулиране на водата и достигането ѝ с добро качество до хората. Към момента липсата на свързваща водопроводна мрежа в селото, е предпоставка за застой на питейната вода и влошаване на нейните качества. При подходящи метеорологични условия общината и ВиК ще започнат премахване на образуваните „тапи“ в края на улиците в селото Добърско.

Related Articles

Благоустрояват междублокови пространства в Бургас

Започнаха дейности за благоустрояване на пространствата около блокове 107, 108, 109 и 112 в к-с „Меден рудник“ в Бургас. Те са част от общинската...

Община Варна започва пълна проверка на жилищния си фонд

Община Варна ще направи проверка и цялостен анализ на жилищния фонд, с който разполага. Обект на проверката ще бъдат ведомствените жилища, както и фонд...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ