28 C
Пловдив
събота, септември 30, 2023

Нова наредба: Момчилград унифицира облика на блокове, паркове и площадки

Общинският съвет в Момчилград прие Наредба за специфични изисквания към облика на градските пространства, сградите и архитектурните ансамбли. В нея се регламентира каква трябва да е визията на пространствата в централната част и кварталите на града.

Въвеждат се архитектурни, технически и художествени стандарти за обществените пространства, като улици, тротоари, паркове, детски площадки, междублокови пространства и други. Регламентират се цветовете на многофамилните жилищни кооперации, елементите им като дограми, балкони и други. Определени са зони, за които са разписани специфични изисквания за оформяне на компонентите на градската среда.

В наредбата има изисквания, които засягат и техническата инфраструктура, монтажа на мрежи и съоръжения, на рекламни елементи, на климатици и други.

Related Articles

Пилотно: Велико Търново стартира проект за всеобхватно управление на битовите отпадъци

Град Дебелец ще е първият в България с новата система Пилотен проект за цялостно и всеобхватно управление на битовите отпадъци стартира Община Велико Търново заедно...

Нови 42 обекта в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство

42 нови обекта на световното наследство бяха обявени от ЮНЕСКО на среща в Рияд, Саудитска Арабия. Сред новите локации са 33 археологически обекта и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ