21 C
Пловдив
събота, юни 15, 2024

Нова наредба: Момчилград унифицира облика на блокове, паркове и площадки

Общинският съвет в Момчилград прие Наредба за специфични изисквания към облика на градските пространства, сградите и архитектурните ансамбли. В нея се регламентира каква трябва да е визията на пространствата в централната част и кварталите на града.

Въвеждат се архитектурни, технически и художествени стандарти за обществените пространства, като улици, тротоари, паркове, детски площадки, междублокови пространства и други. Регламентират се цветовете на многофамилните жилищни кооперации, елементите им като дограми, балкони и други. Определени са зони, за които са разписани специфични изисквания за оформяне на компонентите на градската среда.

В наредбата има изисквания, които засягат и техническата инфраструктура, монтажа на мрежи и съоръжения, на рекламни елементи, на климатици и други.

Related Articles

Улеснение: Нов раздел „Становища“ в сайта на ДНСК

Нов раздел е създаден в сайта на Дирекцията по национален строителен контрол (ДНСК). В него се публикуват становища, изготвени от служители на ДНСК и...

Въвеждат обходни маршрути заради модернизацията на първокласния път Мездра – Ботевград

Във връзка с предстоящото затваряне на първокласния път между Мездра и Лютидол на среща в Министерството на регионалното развитие и благоустройството с кметове и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ