16 C
Пловдив
неделя, февруари 25, 2024

Нова наредба: Момчилград унифицира облика на блокове, паркове и площадки

Общинският съвет в Момчилград прие Наредба за специфични изисквания към облика на градските пространства, сградите и архитектурните ансамбли. В нея се регламентира каква трябва да е визията на пространствата в централната част и кварталите на града.

Въвеждат се архитектурни, технически и художествени стандарти за обществените пространства, като улици, тротоари, паркове, детски площадки, междублокови пространства и други. Регламентират се цветовете на многофамилните жилищни кооперации, елементите им като дограми, балкони и други. Определени са зони, за които са разписани специфични изисквания за оформяне на компонентите на градската среда.

В наредбата има изисквания, които засягат и техническата инфраструктура, монтажа на мрежи и съоръжения, на рекламни елементи, на климатици и други.

Related Articles

Инж. Илиян Терзиев: С 1/3 намаля продукцията на строителния бранш

Икономическият отчет на Камарата на строителите за 9-месечието на миналата година показва, че продукцията на строителния бранш е намаляла с 1/3, съобщи за БНР...

Ремонтират спирки в столичния район „Студентски“

До 1 март трябва да приключи ремонтът на спирките на градския транспорт в столичния район „Студентски“. Дейностите са част от договора за поддръжка на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ