24 C
Пловдив
събота, май 25, 2024

Нова визия на монумента „Лирата на Орфей“ в Кърджали

Една от емблемите на Кърджали – Монументалната пластика “Лирата на Орфей” ще бъде реновирана, информират от общината. Ще бъде направен ремонт на фонтаните, като един от тях ще бъде т. нар. „сух фонтан“. Кръговото пространство пред автогарата, на което е издигнат монументът ще бъде почистено, озеленено допълнително. Предвидено е и арт осветление.

Пластиката “Лирата на Орфей” беше открита през ноември 2006 година автор на композицията е скулпторът Зиятин Нуриев, а прилежащата зона е оформена по идея на проф. д-р арх. Кръстан Каракашев.

В Кърджали се готвят за ремонт и на фонтана на площад „Освобождение“, както и цялото пространство там, които са включени в отделен проект.

Визуализация: Община Кърджали

Related Articles

В Търговище обсъждат закупуването на сметопочистваща техника

Обществено обсъждане за поемане на дългосрочен дълг във връзка с планирано закупуване на лизинг на техника за Общинското предприятие "Благоустройство и комунално стопанство" ще...

Изграждат преносен газопровод от Дупница до Перник

Предстои изграждането на преносен газопровод от Дупница до Перник с дължина около 53 километра, съобщават от "Булгартрансгаз". Ще се реализира вертикален газов коридор чрез изграждане...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ