30 C
Пловдив
четвъртък, юли 18, 2024

На 13 април: Пускат за движение участък от АМ „Европа“

На 13 април ще бъде пуснат за движение 7-километров участък от автомагистрала „Европа“, в близост до границата ни със Сърбия. Това стана ясно след среща на министъра на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков със сръбския посланик в България Н.Пр. доц. д-р Желко Йович.

Целта е отсечката да бъде отворена за Великденските празници, за да пътуват хората по-лесно и по-безопасно.

„Колкото повече инфраструктурни обекти изграждаме между България и Сърбия, толкова по-добре и за двата народа“, подчерта по време на срещата регионалният министър. Той информира, че строителят на участъка Драгоман – ГКПП „Калотина“ е обещал до края на май трасето да бъде напълно завършено и отворено за движение. До края на следващата година пък трябва да бъде готов и този участък.

„Радвам се, че ще имаме готова автомагистрала, защото когато имаме пътища всичко е по-лесно и за бизнеса, и особено за връзките между обикновените хора“, коментира на срещата сръбският посланик.

До двайсет дни се очаква да започне строителството и на последния участък от аутобана между София и Сливница. Дейностите трябва да приключат до края на следващата година.

Related Articles

Зона за отдих и спорт ще правят в пловдивското село Брестник

С решение на правителство се променя статутът на имот в село Брестник от публична на частна държавна собственост и се прехвърля в собственост на...

Община Опака проучва нагласите на жителите за разделно събиране на отпадъци

Община Опака провежда проучване сред жителите на региона с цел разработване на бъдещ проект. Анкетата е по процедура „Мерки за изграждане, разширяване и/или надграждане...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ