15 C
Пловдив
понеделник, май 20, 2024

Национална конференция „Нулевоенергийните сгради: Бъдещето е сега“

От 31 май до 2 юни в Експо център „Флора“ в Бургас ще се проведе националната конференция „Нулевоенергийните сгради: Бъдещето е сега“. Форумът ще разгледа последните тенденции и нови технологии в областта на енергийната ефективност на сградите.

Организатори на събитието, което ще се излъчва и онлайн, са Центърът за енергийна ефективност „ЕнЕфект“ и Общинската мрежа за енергийна ефективност „ЕкоЕнергия“.

Целта е да се представят последните тенденции и новите технологии в областта на енергийната ефективност на сградите и възобновяемите енергийни източници. През трите дни на форума ще се обсъждат важни теми в тази сфера с участието на специалисти от България, Белгия, Нидерландия, Румъния и САЩ.

След официалното откриване на 31 май от 13 часа в своя първи ден конференцията ще се фокусира върху обучителни схеми и образователни възможности в подкрепа на енергийната ефективност в строителството, като ще се представят резултати от анализ на текущото състояние в областта, подготвен от на Камарата на строителите в България. Ще се проведат и редица обучителни и образователни семинари и демонстрации, в които ще се включат и участниците в паралелното изложение на специализирани продукти и технологии.

През втория ден ще бъде поставен акцент върху финансирането на нулевоенергийни сгради и сградно обновяване. Ще се представят добри практики от Европа и САЩ, като по темата специално ще говорят Мередид Еванс от Департамента по енергетика на САЩ, Офис Вашингтон, и Дорин Беуот Румънския съвет за устойчиво развитие, автор на една от най-успешните програми за зелени ипотеки в Европа.

На третия ден ще се обсъжда ролята на местните власти в изпълнението на европейските и национални политики за климат и енергетика, като ключов акцент е възможността за осигуряване на финансиране за изготвяне на общински инвестиционни концепции с помощта на Европейската инвестиционна банка.

Related Articles

Студентски ландшафтен конкурс за проекти за къмпинг до Вършец

Конкурсът за студентски проекти за изграждане на къмпинг стартира през януари с покана за търсене на терен. Комисията от Лесотехнически университет и Camping.BG разгледа...

Обсъдиха разширяването на Столичния околовръстен път от бул. България“ до АМ „Струма“

Необходимите действия във връзка с разширяването на Столичния околовръстен път между бул. „България“ и автомагистрала „Струма“ обсъдиха на среща министърът на регионалното развитие и...

Русе ще има нов парк

- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ