11 C
Пловдив
вторник, май 7, 2024

От 15 май: Влиза забраната за строителство в Созопол и курортите

Със своя заповед кметът на община Созопол Тихомир Янакиев забрани извършването на строително монтажни дейности за територията на гр. Созопол и ваканционно селище „Дюни“, считано от 15 май до 1 октомври 2023г. В забраната са включени и вътрешни довършителни дейности.

В този срок следва да се извършат ограждане и обезопасяване на строителните обекти, както и да се изчистят тротоарите и уличните платна около строежите.

Спират се и строително-монтажни работи в курортните територии и къмпингите в рамките на общината. Сред тях са м. „Света Марина“, м. ”Буджака”, м. ”Каваци”, м. ”Мапи”, м. ”Градина”, м. ”Аклади”,м. “Ачмалъци“, м. ”Герени, м. „Аклади чеири”, м. ”Акра”, с.о. “Червенка“.

Във всички останали курортни и вилни територии, както и попадащите в Зони „А“ и „Б“ се преустанови достъпът на всякакъв вид тежка строителна механизация и извършването на всички видове строителни и монтажни работи на открито от 01.06. до 15.09.2023 год. Вътрешни довършителни работи без използване на строителна техника и механизация се разрешават в часовете от 9 до 12 ч. и от 16 до 19 ч.

Related Articles

64 проекта са одобрени по „Красива България”

С Решение на Управителния съвет на Проект „Красива България” са одобрени за финансиране и реализация през настоящата година 64 проекта. Те са на обща...

АПИ с проект за основен ремонт на над 16 км от пътя Етрополе – Златица

Агенция „Пътна инфраструктура“ кандидатства с проект за реконструкция на над 16 км от път II-37 Етрополе - Златица по Програма „Развитие на регионите“ 2021-2027....
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ