17 C
Пловдив
събота, май 18, 2024

Приключва строителството на инсталация за преработка на битови отпадъци в с. Радловци

Завършва строителството на сепарираща и компостираща инсталация за преработка на битови боклуци край кюстендилското село Радловци. Там ще се карат отпадъците на три общини – Кюстендил, Трекляно и Невестино. Съоръжението ще бъде отдадено на частно сдружение след търг.

Обектът е на стойност близо 10 млн. лв. и е финансиран по Оперативна програма „Околна среда 2014 – 2020 „, Съфинансирането е от Европейския фонд за районно развиване на Европейския съюз.

Капацитетът на инсталацията е 15 хиляди тона битови боклуци годишно.

До двете нови съоръжения се прави и нов асфалтов път, по който ще се транспортират отпадъците. В компостиращата инсталация ще постъпват биоразградимите боклуци, които ще се преработват за тор. По-голямата част от фракциите ще могат да се използват в промишлеността – стъкло, желязо, пластмаса и други материали.

Източник: БНР

Related Articles

Студентски ландшафтен конкурс за проекти за къмпинг до Вършец

Конкурсът за студентски проекти за изграждане на къмпинг стартира през януари с покана за търсене на терен. Комисията от Лесотехнически университет и Camping.BG разгледа...

13 май 2024 г – Ден на данъчна свобода!

134 дни тази година работим за държавната хазна Общо 134 дни работим за държавната хазна през 2024 г. Бюджетът за тази година залага консолидирани приходи...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ