13 C
Пловдив
неделя, април 14, 2024

Направиха оглед на терен за бъдеща лекоатлетическа писта в град Плачковци

Мястото е с приблизителна площ 11 декара и е в близо до училище

След като в началото на годината между кмета на Община Трявна, представители на Спортния клуб по лека атлетика „Хаммер-ХВ-Трявна“ и председателя на Българската федерация по лека атлетика бяха обсъдени вариантите за изграждане на закрита лекоатлетическа писта в Трявна, през изминалата седмицата темата отново е на дневен ред. Представители на общината, администрацията, спортни деятели и архитект направиха оглед на терена за изграждане на пистата, който е общинска собственост.

Първоначалната идея за изграждане на закрита лекоатлетическа писта бе заложена в района на т. нар. Етнографски комплекс в Трявна, но впоследствие тя бе променена. На последното заседание на Общински съвет в бюджета на общината бяха гласувани и приети 42 000 лв. за проектиране на подобно спортно съоръжение именно в Плачковци. На място стана ясно, че имотът е достатъчно голям за изграждане на закрита права лекоатлетическа писта с прилежащ към нея паркинг.

Обсъдени бяха възможни варианти за изграждане на допълнителна зала за нуждите на футбола към съоръжението на закритата лекоатлетическа писта, както и варианти за осигуряване на необходимото отопление.

Снимка: Община Трявна

Related Articles

Нова наредба в Казанлък определя облика на градските пространства

Обществено обсъждане на новата Наредба за специфични изисквания към облика на градските пространства, сградите и архитектурните ансамбли на територията на община Казанлък се състоя...

До края на април ще е готов новият мост в с. Горна Кремена

Напредва строителството на новия мост в село Горна Кремена на третокласния път III-103 Мездра - Роман в област Враца. До момента е премахнато старото...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ