27 C
Пловдив
неделя, юли 14, 2024

Направиха оглед на терен за бъдеща лекоатлетическа писта в град Плачковци

Мястото е с приблизителна площ 11 декара и е в близо до училище

След като в началото на годината между кмета на Община Трявна, представители на Спортния клуб по лека атлетика „Хаммер-ХВ-Трявна“ и председателя на Българската федерация по лека атлетика бяха обсъдени вариантите за изграждане на закрита лекоатлетическа писта в Трявна, през изминалата седмицата темата отново е на дневен ред. Представители на общината, администрацията, спортни деятели и архитект направиха оглед на терена за изграждане на пистата, който е общинска собственост.

Първоначалната идея за изграждане на закрита лекоатлетическа писта бе заложена в района на т. нар. Етнографски комплекс в Трявна, но впоследствие тя бе променена. На последното заседание на Общински съвет в бюджета на общината бяха гласувани и приети 42 000 лв. за проектиране на подобно спортно съоръжение именно в Плачковци. На място стана ясно, че имотът е достатъчно голям за изграждане на закрита права лекоатлетическа писта с прилежащ към нея паркинг.

Обсъдени бяха възможни варианти за изграждане на допълнителна зала за нуждите на футбола към съоръжението на закритата лекоатлетическа писта, както и варианти за осигуряване на необходимото отопление.

Снимка: Община Трявна

Related Articles

„Архитектурният дух на Варна“ – четвърто издание на изложбата в галерия „Арт Маркони“

„Архитектурният дух на Варна” е мотото на четвъртото издание на изложбата, която всяка година галерия „Арт Маркони” и художниците, с които работи, посвещава на...

Скоро: 18 нови трамвая ще возят пътниците в София

Столичната община обяви търг за нови трамваи. Мотрисите ще обслужват линиите 20 и 22 и ще бъдат с всички удобства за пътниците - климатик,...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ