22 C
Пловдив
сряда, април 17, 2024

Надграждат системата за видеонаблюдение в Русе

55 нови камери са монтирани в Парка на Възрожденците

Нова модерна техника за видеонаблюдение е монтирана в Парка на Възрожденците в Русе, като денонощният контрол на района е подсигурен с допълнителни 16 камери от най-висок клас. Част от детските площадки на територията на града също са оборудвани със записващи устройства.

Подменени са и 25 остарели камери по ул. „Александровска“ в района от пл. „Хан Кубрат“ (Цигуларчето) до Регионалния исторически музей. Техника за видеонаблюдение е поставена и в детските градини в с. Басарбово и в кв. Долапите.

Видеоустройствата са с висока резолюция и вграденa технология за цветна картина при пълна тъмнина, което ще повиши капацитета на системата за денонощен видеоконтрол относно опазването на обекти и обществения ред и сигурност.

Системата за видеонаблюдение разполага вече с над 1150 камери, поставени на ключови обществени места, детски и спортни площадки, училища и главни пътни участъци.

Related Articles

Община Варна започва пълна проверка на жилищния си фонд

Община Варна ще направи проверка и цялостен анализ на жилищния фонд, с който разполага. Обект на проверката ще бъдат ведомствените жилища, както и фонд...

Археологически комплекс „Долината на тракийските царе“ посреща туристи

Представя по иновативен начин тракийската култура и изкуство Археологическият комплекс „Долината на тракийските царе“ се намира в град Шипка, а в непосредствена близост до него...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ