5 C
Пловдив
неделя, декември 3, 2023

Надграждат системата за видеонаблюдение в Русе

55 нови камери са монтирани в Парка на Възрожденците

Нова модерна техника за видеонаблюдение е монтирана в Парка на Възрожденците в Русе, като денонощният контрол на района е подсигурен с допълнителни 16 камери от най-висок клас. Част от детските площадки на територията на града също са оборудвани със записващи устройства.

Подменени са и 25 остарели камери по ул. „Александровска“ в района от пл. „Хан Кубрат“ (Цигуларчето) до Регионалния исторически музей. Техника за видеонаблюдение е поставена и в детските градини в с. Басарбово и в кв. Долапите.

Видеоустройствата са с висока резолюция и вграденa технология за цветна картина при пълна тъмнина, което ще повиши капацитета на системата за денонощен видеоконтрол относно опазването на обекти и обществения ред и сигурност.

Системата за видеонаблюдение разполага вече с над 1150 камери, поставени на ключови обществени места, детски и спортни площадки, училища и главни пътни участъци.

Related Articles

На 2 декември: Варна е домакин на мащабен кариерен форум

Събитието събира представители на бизнеса и мотивационни лектори на световно ниво Морската столица Варна е домакин на най-големия кариерен форум за българи в страната и...

От 1 декември: Влиза в сила нискоемисионната зона за автомобили в центъра на София

Нискоемисионната зона (НЕЗ) за автомобили в София ще влезе в сила на 1 декември 2023 г. и ще е валидна до 29 февруари 2024...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ