13 C
Пловдив
сряда, ноември 29, 2023

Наближава крайният срок на конкурса за благоустрояване на крайречната зона в Габрово

Наближава крайният срок за архитектурния конкурс за благоустрояване на крайречната зона в Габрово, напомнят от Общината. След изграждането на пешеходни алеи и веломаршрути по улиците „Аврам Гачев“ и „Дунав“, сега фокусът е върху благоустрояването на територията от Дома на хумора и сатирата до мост „Христо Ботев“, обхващащ двата бряга на Янтра. Мястото е подходящо за създаване на зони за озеленяване, рекреация, спорт и обществено-обслужващи дейности.

Свързвайки двата бряга на реката зоната може да бъде оформена и осмислена по нов индивидуален начин предлагайки естетизиране и ревитализиране на съществуващи градски пространства като бъдещия Център за съвременно изкуство в сградата на бившия Техникум по текстил.

Конкурсната инициатива за подаване на идейни проекти за благоустрояване и естетизиране на средата е с краен срок 17:00 часа на 20.01.2023 г.

Related Articles

По-ниски данъчни оценки на имоти в 170 населени места

Промени в данъчните оценки на имоти ще има в някои населени места у нас от догодина. По предварителни разчети след извършването на новото категоризиране...

Нови и по-екологични автомобили събират сметта в Сливен

Дванадесет модерни машини сменят старите автомобили за сметосъбиране в Сливен. Специализираните коли са със съвременно оборудване, електронно управление и притежават евростандарт 6. Те са...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ