25 C
Пловдив
четвъртък, май 30, 2024

Наближава крайният срок на конкурса за благоустрояване на крайречната зона в Габрово

Наближава крайният срок за архитектурния конкурс за благоустрояване на крайречната зона в Габрово, напомнят от Общината. След изграждането на пешеходни алеи и веломаршрути по улиците „Аврам Гачев“ и „Дунав“, сега фокусът е върху благоустрояването на територията от Дома на хумора и сатирата до мост „Христо Ботев“, обхващащ двата бряга на Янтра. Мястото е подходящо за създаване на зони за озеленяване, рекреация, спорт и обществено-обслужващи дейности.

Свързвайки двата бряга на реката зоната може да бъде оформена и осмислена по нов индивидуален начин предлагайки естетизиране и ревитализиране на съществуващи градски пространства като бъдещия Център за съвременно изкуство в сградата на бившия Техникум по текстил.

Конкурсната инициатива за подаване на идейни проекти за благоустрояване и естетизиране на средата е с краен срок 17:00 часа на 20.01.2023 г.

Related Articles

Инвестират над 126 млн. лв. в градски транспорт с нулеви емисии

Над 126 млн. лв. ще се инвестират в градски транспорт с нулеви емисии, зарядни станции и инфраструктура за безопасна градска мобилност. Те ще бъдат...

Конференция „Тенденции и новации в областта на сградните обвивки“

Българската асоциация на фасадната индустрия организира конференция на тема: „Тенденции и иновации в областта на сградните обвивки“. Тя ще се проведе в периода 7-9...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ