21 C
Пловдив
четвъртък, март 28, 2024

МОН отпуска 151 млн. лв. за ремонт на общежития

Министерството на образованието и науката ще отпусне 151 милиона лева за ремонт на общежития, съобщиха от пресцентъра на ведомството. Средствата ще бъдат използвани за обновяването на 25 сгради.

Това е предвидено в публикувания за обществено обсъждане проект за Насоки за кандидатстване за средства от Механизма за възстановяване и устойчивост по процедурата „Ремонт и рехабилитация на общежития в системата на училищното образование“.

Максималният размер на инвестиция е 6 млн. лева. Ще се финансират ремонт, реконструкция, основно обновяване, доставка, монтаж на оборудване и обзавеждане на общежития, уточняват от МОН.

За финансиране по проекта могат да кандидатстват общински училища с общежития (начални/основни/обединени/средни училища, профилирани и професионални гимназии), държавни професионални гимназии с общежития към МОН и Центрове за подкрепа за личностно развитие.

Related Articles

Събират опасни отпадъци от домакинствата във Варна

Община Варна организира кампания за разделно събиране на опасни отпадъци от домакинствата. Акцията ще се проведе във всички райони на града и ще продължи...

5 млн. лева от ЕС за укрепване на три свлачища във Велико Търново

Община Велико Търново очаква близо 5 милиона лева европейско финансиране за укрепване на три свлачища, които засягат жилищни и промишлени територии и пътища. Проектът е...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ