21 C
Пловдив
четвъртък, март 28, 2024

Ремонтират важна отсечка от пътя между Дупница и Бобов дол

До 12 декември се подават оферти за технически проекти

Областно пътно управление – Кюстендил стартира обществена поръчка за изработване на технически проекти за основен ремонт на 16,5 км от път III-623 от кръстовището с пътя Дупница – Кюстендил до Бобов дол. Отсечката е важна артерия за Бобов дол и останалите населени места в района. По нея преминават и камионите с въглища за ТЕЦ -а. Последният ремонт на трасето е през 2003 г.

Поръчката е в две обособени позиции, а прогнозната й стойност е 329 800 лв. без ДДС. Срокът за подаване на офертите е до 12 декември т. г.

В първата позиция е изработването на технически проект за основния ремонт на 14,5 км от път III-623 от кръстовището с път II-62 Кюстендил – Дупница до края на Бобов дол /от км 0 до км 14+500/. Участъкът преминава през Големо село, Мало село, Мламолово и Бобов дол. Настилката е с множество пукнатини, слягания и нарушения на целостта на конструкцията. Индикативната стойност на поръчката е 290 000 лв. без ДДС.

Втората позиция е за проектиране на основния ремонт на отсечката от път III-623 между Бобов дол и Жедна /от км 15+500 до км 17+490/. Това е 2-километровият участък, който започва от новоизграденото трасе през 2018 г. в град Бобов дол и завършва при границата между областите Кюстендил и Перник. Прогнозната стойност е 39 800 лв. без ДДС.

Срокът за проектантските работи и по двете обособени позиции е 60 дни, разделен в три междинни етапа.

Изработването на техническия проект е първата и задължителна стъпка преди предприемането на качествени строителни работи. Въз основа на готовите проекти след това ще се определят конкретните строително-монтажни работи, стойността, срокът им за реализиране и ще се пристъпи към избора на изпълнители на ремонта и на строителния надзор.

Related Articles

Започва авариен ремонт на поликлиниката в Свищов

Неотложен авариен ремонт и хидроизолация ще бъдат извършени на северната част на покрива на поликлиниката в Свищов. Спешните дейности се налагат поради установен теч,...

Балчик събира архитекти от 5 държави

Първият семинар от Международната програма за разширяване на образователния обмен в опазването на недвижимото културно наследство среща архитекти от Франция и 4 черноморски страни...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ