16 C
Пловдив
сряда, септември 27, 2023

Министър Шишков открива Годишното информационно събитие на ОПРР

В програмата е включено и посещение на обновения учебен корпус на Националната художествената академия

Министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков ще открие Годишното информационно събитие на Оперативна програма “Региони в растеж” 2014-2020 г. То ще се проведе на 22 декември 2022 г. в изградения по програмата нов учебен корпус на Националната художествена академия- София.

Заместник-министърът и Ръководител на Управляващия орган на ОПРР, Десислава Георгиева ще представи постигнатия напредък в изпълнението на програмата, както и основни акценти за 2023 г.

Министър Шишков, зам.-министър Георгиева и ректорът на Националната художествена академия – проф. Георги Янков ще участват в награждаването на победителите във фотоконкурса на Министерство на регионалното развитие и благоустройството на тема „ОПРР обновява и вдъхновява – покажи ни най-добрите обекти от твоя град“.

В програмата на Годишното информационно събитие е включено и посещение на ателиета в обновения „Нов учебен корпус“ на Националната художествена академия, както и старата сграда на НХА, построена през 1905 г., в която продължава учебния процес на студентите.

Официалното откриване на събитието е от 14:00 часа.

Related Articles

Вече в сила: С 5 км/ч с тротинетка през столичните паркове

Новите правила за движение на електрическите тротинетки в София вече са в сила. Това съобщи председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев, който припомни,...

Новите програми за сградно обновяване започват с 9 млн. лв. за БАН

Българската академия на науките ще получи първите над 9 млн. лв. за повишаване на енергийната ефективност на три научни комплекса в София по новите...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ