13 C
Пловдив
събота, април 20, 2024

С близо 2 млн. лв. изграждат модерна библиотека в УНСС

Министерският съвет отпуска 1 940 000 лева на Университета за национално и световно стопанство за модернизация на университетската библиотека.

В момента тя е разположена в крило от сградата на УНСС, а помещенията й се нуждаят от спешно обновяване и реорганизация.

Библиотечните единици са подредени на стелажи, които са морално остарели и не отговарят на съвременните изисквания за функционалност, посочват от правителството. Липсват кътове за социална комуникация, а мястото за обслужващите гишета е малко, поради което те са нефункционални. Няма подходящо място за провеждане на групови занимания на студенти. Хранилищата за книги са под кота „0“ и се нуждаят от основен ремонт, защото са перманентно наводнени.

Предвижда се с предоставените средства да бъде изграден съвременен център за информация и знания, като се предлагат модерни услуги за всички студенти и преподаватели.

Университетската библиотека ще стане база за развитието на научноизследователската дейност, както чрез богати библиотечни колекции, така и чрез осигуряване на отдалечен достъп до световни научно-информационни бази данни. Тя ще бъде и място за съвременна комуникация и развитие на научна дейност между преподаватели и служители чрез работа в малки, средни и големи групи, посочват от МС.

Related Articles

С научен форум отбелязват Международния ден за опазване на недвижимото културното наследство

Национална научна конференция под наслов „Културното наследство на Тутракан и неговото място в добруджанската история“ ще се проведе на 18 и 19 април в...

НАП напомня: Българите с имоти в чужбина да ги декларират до 30 април

Националната агенция за приходите напомня на българските граждани, които притежават имоти в чужбина, че са задължени да ги декларират в годишната данъчна декларация за...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ