24 C
Пловдив
събота, май 25, 2024

Международен студентски конкурс „Нов живот за летището в Балчик“

Архитектурният факултет на ВСУ„Черноризец Храбър“ и Факултета по урбанизъм на Университета по архитектура и градоустройство „Йон Минку“ в Букурещ, организират международен студентски конкурс за креативни идеи „Нов живот за летището в Балчик“ (NEW LIFE FOR BALCHIK AIRPORT).

В него участват пет международни екипа от студенти по урбанизъм, специализиращи ландшафтен дизайн в румънския университет и студенти по архитектура на университета във Варна. Задачата им е да направят предложения за ревитализация и реактивация на гражданско-военното летище в Балчик.

Румънски преподаватели и студенти вече са посетили българския ВУЗ и след среща с ръководството е подписан меморандум за сътрудничество между двете партньорски висши училища.

Посещението е последвано от уъркшоп и разглеждане на Летище Балчик, където студентите научиха повече за историята му и проучиха специфичните особености на терена. Ревитализацията на летището ще даде нов живот на целия район, смятат експертите. Намерението е пространството да се трансформира в жизнено, функционално и ефективно организирана забележителност за общността, като се запазят както гражданските, така и военните характеристики на обекта.

Related Articles

На среща: Представят стъпките на България в енергийния преход към климатична неутралност

Хабитат България работи за ускоряване на енергийното обновяване на жилищата и преодоляването на енергийната бедност на домакинствата, в рамките на новите климатични политики и...

Монтират ново осветление по ул. “Шести септември“ в столицата

Започна изпълнението на проекта за ново осветление по ул. “Шести септември“ в София, съобщиха от пресцентъра на Столична община. Предвижда се да бъдат монтирани 19...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ