26 C
Пловдив
събота, юни 15, 2024

КЦМ подписа 12-годишен договор за зелен ток от соларен парк в Русенско

Пловдивският Комбинат за цветни метали подписа договор за доставка на зелена електроенергия, информират от предприятието. Контрактът е за 12 години и е сключен с компанията „Енери“, която започва да строи нова слънчевата мощност. Очаква се до средата на 2024 г. тя да заработи в русенската община Ценово.

Количеството за КЦМ се равнява на 10 процента от средногодишното потребление на ток на предприятието за производство на олово и цинк. Изграждането на соларния парк ще е съпътствано с прилагането на мерки за възстановяване на биоразнообразието и засаждане на специфични култури между соларните панели.

В определени моменти на годината бъдещата слънчева мощност ще може да покрива и до 30 процента от дневните нужди на предприятието в Пловдив.

Related Articles

Започва ремонт на 140 спирки на градския транспорт във Варна

Община Варна започва обновяване на 140 спирки на градския транспорт. Дейностите включват почистване, измиване и отстраняване на счупени покрития на спиркозаслоните, информират от администрацията...

Изграждат нов пешеходен мост над р.Струма в Перник

Започна строителството на новия пешеходен мост над река Струма на ул. "Св. св. Кирил и Методий" при кварталите „Димова махала“ и „Хумни дол“. В...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ