16 C
Пловдив
сряда, септември 27, 2023

КЦМ подписа 12-годишен договор за зелен ток от соларен парк в Русенско

Пловдивският Комбинат за цветни метали подписа договор за доставка на зелена електроенергия, информират от предприятието. Контрактът е за 12 години и е сключен с компанията „Енери“, която започва да строи нова слънчевата мощност. Очаква се до средата на 2024 г. тя да заработи в русенската община Ценово.

Количеството за КЦМ се равнява на 10 процента от средногодишното потребление на ток на предприятието за производство на олово и цинк. Изграждането на соларния парк ще е съпътствано с прилагането на мерки за възстановяване на биоразнообразието и засаждане на специфични култури между соларните панели.

В определени моменти на годината бъдещата слънчева мощност ще може да покрива и до 30 процента от дневните нужди на предприятието в Пловдив.

Related Articles

Пет музея във Варна вече са достъпни за хората с увреждания

Пет отдела на Регионалния исторически музей във Варна - Етнографският музей, Природонаучният музей, музей „Нова история на Варна“, Музеят на Възраждането и Аладжа манастир,...

Община Тунджа реализира хибриден ВЕИ проект

В община Тунджа започна изграждането на фотоволтаичен парк „Тенево Солар“, първи етап от хибридния ВЕИ комплекс „Тенево“. Той ще включва също и вятърни турбини...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ