4 C
Пловдив
сряда, февруари 21, 2024

КЦМ подписа 12-годишен договор за зелен ток от соларен парк в Русенско

Пловдивският Комбинат за цветни метали подписа договор за доставка на зелена електроенергия, информират от предприятието. Контрактът е за 12 години и е сключен с компанията „Енери“, която започва да строи нова слънчевата мощност. Очаква се до средата на 2024 г. тя да заработи в русенската община Ценово.

Количеството за КЦМ се равнява на 10 процента от средногодишното потребление на ток на предприятието за производство на олово и цинк. Изграждането на соларния парк ще е съпътствано с прилагането на мерки за възстановяване на биоразнообразието и засаждане на специфични култури между соларните панели.

В определени моменти на годината бъдещата слънчева мощност ще може да покрива и до 30 процента от дневните нужди на предприятието в Пловдив.

Related Articles

Отпуснаха 1,7 млн. лв. за решаване на водната криза в Свищовско

Държавата отпусна 1,7 милиона лева за решаване на водната криза в свищовските села Алеково и Хаджидимитрово. Според подписаното споразумение в Министерството на регионалното развитие и...

Атласът на недвижимото културно наследство на България е достъпен онлайн

Атлас на недвижимите културни ценности в България е достъпен от днес на интернет страницата на Националния институт за недвижимо културно наследство. Действащата му бета...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ