29 C
Пловдив
понеделник, юни 17, 2024

Културният център към Видинската синагога посреща първите туристи

Успешно приключи реставрацията на синагогата във Видин и обособяването на културен център „Жул Паскин“ към нея. Проекът е реализиран с финансовата подкрепа на ОП „Региони в растеж“ и инвестиционен кредит, сключен с „Регионален фонд за градско развитие” АД и „Банка ДСК” АД. Общата стойност на проекта е 10 086 374,54 лв.

Извършени са строително-монтажни и консервационно-реставрационни работи за основната сграда на Синагогата и прилежащото пространство. Изградена е обслужваща сграда, в която се помещава информационен център и кафене. Обектът е въведен в експлоатация след съгласуване с Министерството на културата и Националния институт за недвижимо културно наследство.

Вече е създаден уебсайт, изработени са информационни материали и стартира рекламна кампания за пускането в експлоатация на туристическия обект.

Снимка: Община Види

Related Articles

Габрово се включва в международен проект за зелени инвестиции

Община Габрово ще подобри капацитета си за въвеждане на зелени инвестиции в градското развитие чрез участие в партньорски международен проект по Програма „Интеррег“. Той...

Изграждат нов пешеходен мост над р.Струма в Перник

Започна строителството на новия пешеходен мост над река Струма на ул. "Св. св. Кирил и Методий" при кварталите „Димова махала“ и „Хумни дол“. В...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ