15 C
Пловдив
вторник, февруари 27, 2024

Културният център към Видинската синагога посреща първите туристи

Успешно приключи реставрацията на синагогата във Видин и обособяването на културен център „Жул Паскин“ към нея. Проекът е реализиран с финансовата подкрепа на ОП „Региони в растеж“ и инвестиционен кредит, сключен с „Регионален фонд за градско развитие” АД и „Банка ДСК” АД. Общата стойност на проекта е 10 086 374,54 лв.

Извършени са строително-монтажни и консервационно-реставрационни работи за основната сграда на Синагогата и прилежащото пространство. Изградена е обслужваща сграда, в която се помещава информационен център и кафене. Обектът е въведен в експлоатация след съгласуване с Министерството на културата и Националния институт за недвижимо културно наследство.

Вече е създаден уебсайт, изработени са информационни материали и стартира рекламна кампания за пускането в експлоатация на туристическия обект.

Снимка: Община Види

Related Articles

Започва спешна рехабилитация на улиците във Варна

По нареждане на кмета започва спешна рехабилитация на пътната мрежа във Варна. От дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ информират, че до един месец договорите...

Община Смолян превръща изгоряло училище в Младежки център

Община Смолян планира да превърне изгорялата сграда на бившия техникум по дървообработване в Младежки център. Проектът, който вече е одобрен, ще се финансира със...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ