21 C
Пловдив
събота, юни 15, 2024

Крепостта „Туида“ отчита ръст на посетителите през летния сезон

Ръст на посетителите през 2023 г. отчита Късноантичната и средновековна крепост „Туида“ край Сливен. От старта на пролетно-летния сезон през месец април т.г. знаковият археологически обект е посетен от над 5000 туристи. Това е с около 1000 души повече в сравнение с предходната 2022 г.

Отчита се ръст и на груповите посещения през юли и се очаква тенденцията да се запази до септември. Най-голям интерес се забелязва към пакетните услуги и образователните програми, които се предлагат в обекта. Събитията, които традиционно се провеждат на сцената в крепостта, също показват завишен интерес.

Чуждестранните гости, които са разгледали „Туида“, са преобладаващо от Европа, но се забелязва повишаване и на броя на туристите от по-далечни дестинации.

Все повече жители на община Сливен избират зоната зад крепостните зидове на крепостта за своите празници – детски рождени дни, сватбени ритуали и др.

„Туида“ продължава да бъде на първо място и в класациите на различни платформи за предложения за туризъм в региона. Оценките, които поставят посетителите, са преобладаващо „отлични“ и „много добри“.

През летния период туристическият обект е достъпен за посетители от 9 до 20 ч., без почивен ден.

Related Articles

Осигуриха средства за ремонт на паметника на Христо Ботев във Враца

Служебният кабинет осигури необходимите 780 000 лева за основен ремонт на паметника на Христо Ботев във Враца. Правителственото решене е във връзка с писмо...

Заради авариен ремонт: Променят организацията на движение на Дунав мост

От 11 до 15 юни се променя организацията на движение на Дунав мост при Русе за авариен ремонт на настилката. За изкърпването й поетапно...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ