12 C
Пловдив
събота, април 13, 2024

Конгрес на Build Europe проведоха в София

Конгрес на Асоциацията на европейските предприемачи и строители на жилища – Build Europe се състоя в София. Камарата на строителите в България и „Главболгарстрой Холдинг“ АД бяха домакини на форума.

На него за нов президент на Build Europe беше избран Андреас Ибел от BFW, (Bundesverband Freier Immobilien- und Wohnungsunternehmen e.V.) Германската асоциация на независимите компании за недвижими имоти и жилища. Той ще встъпи в длъжност на 31 юли 2023 г., наследявайки на поста настоящия президент Марк Пиджън от Федерацията на строителните предприемачи на Франция (Fédération des Promoteurs Immobiliers de France).

В София делегатите обсъдиха проблемите, през които индустрията преминава след Ковид пандемията, повишената инфлация и войната в Украйна. В България браншът също има своите проблеми. Въпреки това в тези трудни времена жилищното строителство запази възходящия си тренд и бе един от стълбовете за отрасъла, коментираха домакините на конгреса.

За 2022 г. в България се отчита ръст от 35 на сто на въведените в експлоатация новопостроени жилищни сгради.

Related Articles

100 нови електрически велосипеда са на разположение на бургазлии

Община Бургас закупи 100 електрически велосипеда, които могат да бъдат използвани на територията на града. Те са с олекотена алуминиева конструкция, което ги прави...

Премахват незаконните каравани по морето

Проверките констатират и заграждане на земя Започват засилени проверки за незаконно разположени кемпери и каравани. Проверките ще са по плажните ивици по Южното Черноморие. На...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ