35 C
Пловдив
събота, септември 23, 2023

Конгрес на Build Europe проведоха в София

Конгрес на Асоциацията на европейските предприемачи и строители на жилища – Build Europe се състоя в София. Камарата на строителите в България и „Главболгарстрой Холдинг“ АД бяха домакини на форума.

На него за нов президент на Build Europe беше избран Андреас Ибел от BFW, (Bundesverband Freier Immobilien- und Wohnungsunternehmen e.V.) Германската асоциация на независимите компании за недвижими имоти и жилища. Той ще встъпи в длъжност на 31 юли 2023 г., наследявайки на поста настоящия президент Марк Пиджън от Федерацията на строителните предприемачи на Франция (Fédération des Promoteurs Immobiliers de France).

В София делегатите обсъдиха проблемите, през които индустрията преминава след Ковид пандемията, повишената инфлация и войната в Украйна. В България браншът също има своите проблеми. Въпреки това в тези трудни времена жилищното строителство запази възходящия си тренд и бе един от стълбовете за отрасъла, коментираха домакините на конгреса.

За 2022 г. в България се отчита ръст от 35 на сто на въведените в експлоатация новопостроени жилищни сгради.

Related Articles

Изграждат пречиствателна станция в Стрелча

Започна изграждането на пречиствателна станция за отпадъчни води /ПСОВ/ в местността „Мечкерец“ в землището на град Стрелча. Мащабният проект е на стойност 4 936 020,31...

След ремонт: Превръщат обсерваторията на Благоевград в туристически център

Започва мащабен ремонт и трансформация на обсерваторията в Благоевград, информират от администрацията в града. Сградата ще стане дом на нова туристическа атракция - дигитален...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ