4 C
Пловдив
вторник, ноември 28, 2023

Комплекс „Светът на траките“ край Казанлък очаква туристи

Строителните дейности по атракциона приключиха

Приключиха строителните дейности по туристическия атракцион „Светът на траките“, който е замислен като портал към културно-историческите забележителности в Долината на тракийските царе. Проектът край Казанлък се осъществява от Общината по програма “Региони в растеж”, а целта му е да се подобри достъпът до историческите артефакти в района, уточняват от администрацията в града.

Сред дейностите са възстановяване и опазване на паметника на културата Тракийска гробница и култов комплекс „Оструша” и изграждане на велоалея от гр. Крън до гр. Шипка. В центъра на концепцията е изграждането на туристически комплекс, който да е портал към цялата долина и да обединява потенциала на всички тракийски гробници.

Комплексът ще представи богатото културно наследство и ще предлага места за настаняване, а в центъра му е изграден автентичен макет на древния град Севтополис.

Снимки: Община Казанлък

Related Articles

ИПИ: Много региони са с потенциал за подобряване на развитието си

Няма непреодолими бариери пред икономическото и социалното преобразяване на местно ниво. Амбицията, усилията и финансовата независимост на местните власти могат да повлияят за повишаване...

Кабинетът дава близо 1 млн. лева за път и водопровод в Силистра

Министерският съвет одобри финансирането за близо 1 млн. лв на публична общинска инфраструктура в община Силистра. Финансирането се предоставя по реда на Закона за...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ