5 C
Пловдив
сряда, февруари 28, 2024

Комисията по архитектура на СОС прие Eтични правила за реклама в София

Комисията по архитектура към СОС одобри и допълни предложените от асоциациите за външна реклама Eтични правила при поставянето на билбордове в София.

Според записаните текстове, всяка визуална комуникация с цел реклама трябва да бъде изготвена с чувство на отговорност към обществото, както и да не злоупотребява с доверието на гражданите.

В съдържанието на рекламните съоръжения не трябва:

– да има никакви твърдения или визуализации, които да посочват неверни твърдения или изопачаване на факти;

– да оправдава и насърчава действия, които нарушават закона, кодексите на саморегулация или общоприетите стандарти за отговорно поведение спрямо околната среда.

По време на разглеждането на правилата в Комисията по архитектура шефът на Градския парламент поиска да се допълни изрично ограничение на рекламата на продукти, наподобяващи наркотични вещества, особено в близост до учебни заведения.

Правилата се отнасят до всички оператори на външна реклама, включително рекламодателите, комуникационните агенции и др.

Related Articles

Предложение: Безплатно саниране за всички блокове от резервния списък

Депутати искат правителството да осигури санирането на близо 2200 сгради от резервния списък, за които не стигнаха средства за обновяване по Националния план за...

Изграждат нови физкултурни салони и площадки в близо 500 училища

Министерството на образованието и науката (МОН) започва работа по програма за изграждане на нови физкултурни салони и открити спортни площадки, ремонт или цялостно обновяване...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ