20 C
Пловдив
неделя, септември 24, 2023

Комисията по архитектура на СОС прие Eтични правила за реклама в София

Комисията по архитектура към СОС одобри и допълни предложените от асоциациите за външна реклама Eтични правила при поставянето на билбордове в София.

Според записаните текстове, всяка визуална комуникация с цел реклама трябва да бъде изготвена с чувство на отговорност към обществото, както и да не злоупотребява с доверието на гражданите.

В съдържанието на рекламните съоръжения не трябва:

– да има никакви твърдения или визуализации, които да посочват неверни твърдения или изопачаване на факти;

– да оправдава и насърчава действия, които нарушават закона, кодексите на саморегулация или общоприетите стандарти за отговорно поведение спрямо околната среда.

По време на разглеждането на правилата в Комисията по архитектура шефът на Градския парламент поиска да се допълни изрично ограничение на рекламата на продукти, наподобяващи наркотични вещества, особено в близост до учебни заведения.

Правилата се отнасят до всички оператори на външна реклама, включително рекламодателите, комуникационните агенции и др.

Related Articles

Велико Търново: Нова организация на движението в Деня на независимостта

Във връзка с честването на 115 години от обявяване на Независимостта на България и свързаните с празника културни и обществени събития във Велико Търново...

АПИ и „Тол България“ с договор за електронно събиране на пътни такси

Агенция „Пътна инфраструктура“ и „Тол България“ ЕООД сключиха договор, с който се дава възможност на дружеството след като постигне оперативна съвместимост с електронната система...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ