13 C
Пловдив
неделя, април 14, 2024

Китайска компания инвестира 35 млн. евро в завод за производство на авточасти

Заводът ще се строи в Тракия икономическа зона

Китайската компания за производство на авточасти Shanghai Unison Aluminium Products Co. ще инвестира в в завод на територията на община “Марица” в с. Радиново. Строителната компания, която ще се занимава с изграждането, е “Сиенит”. Процесът трябва да започне до края на април, съобщи forbesbulgaria.com.

Заводът ще се простира на 11 хил. кв. метра. Предвижда се да се открият между 150 и 200 нови работни места. Инвестиционната програма включва изграждане на автоматизирана производствена сграда, столова, битови помещения на два етажа и открит паркинг.

Теренът вече е придобит. Надеждите са още догодина заводът да е готов. В производственото предприятие, ще се разработват, развиват и произвеждат алуминиеви профили с широко приложение в автомобилната индустрия.

На следващ етап се предвижда да бъдат застроени още 10 000 кв. метра и производственият капацитет да се разшири.

Related Articles

Избраха изпълнител за доставката на 7 електрически влака

Министерството на транспорта и съобщенията избра изпълнител за доставката на 7 двуетажни електрически влака. Те ще бъдат закупени със средства по Плана за възстановяване...

След решение на съда: “Куршум джамия” остава собственост на Карлово

“Куршум джамия” остава собственост на Карлово, потвърди Върховният касационен съд, като не допусна до касационно обжалване и остави в сила решение на Пловдивския апелативен...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ