25 C
Пловдив
събота, септември 30, 2023

Кв. „Стадиона“ в Асеновград вече има своя „Ротари парк“

Новият квартал „Стадиона“ в Асеновград вече има и първата си детска площадка и парково пространство около нея. Този кът за отдих и забавления на малки и големи стана факт, благодарение на общите усилия на граждани, бизнес и община и по инициатива на асеновградската организация на „Ротари клуб“, информират от администрацията в града.

Децата от квартала могат вече да се радват на нови пързалка, люлка, въртележка, а техните родители – да ги наблюдават от пейките на прилежащата зелена зона. Мини паркът разполага с чешма и с поливна система за растителността.

Стойността на проект е около 54 500 лв. Средствата са вложени в изграждането на алейни и тротоарни настилки, озеленяване, закупуване и монтиране на паркови елементи и детски съоръжения. 30 000 лв. са осигурени от община Асеновград. Останалите близо 24 500 лв. за събрани от дарения от фирми и граждани, включително и трудът, който е положен от хората. Пространството вече си има и име – „Ротари парк“.

Related Articles

Решено: Община Минерални бани събаря недовършения Културен дом

От община Минерални бани, хасковска област информират, че е взето решение недовършената сграда за Културен дом да бъде разрушена. Строителството на сградата е започнато...

Старт: Първа копка на спортни зали за 7 млн. лева в Пловдив

Тренировъчният център за баскетбол и волейбол ще бъде в район „Западен” С церемония „Първа копка“ започва изграждането на две спортни зали с топла връзка в...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ