34 C
Пловдив
сряда, юни 19, 2024

Кв. „Стадиона“ в Асеновград вече има своя „Ротари парк“

Новият квартал „Стадиона“ в Асеновград вече има и първата си детска площадка и парково пространство около нея. Този кът за отдих и забавления на малки и големи стана факт, благодарение на общите усилия на граждани, бизнес и община и по инициатива на асеновградската организация на „Ротари клуб“, информират от администрацията в града.

Децата от квартала могат вече да се радват на нови пързалка, люлка, въртележка, а техните родители – да ги наблюдават от пейките на прилежащата зелена зона. Мини паркът разполага с чешма и с поливна система за растителността.

Стойността на проект е около 54 500 лв. Средствата са вложени в изграждането на алейни и тротоарни настилки, озеленяване, закупуване и монтиране на паркови елементи и детски съоръжения. 30 000 лв. са осигурени от община Асеновград. Останалите близо 24 500 лв. за събрани от дарения от фирми и граждани, включително и трудът, който е положен от хората. Пространството вече си има и име – „Ротари парк“.

Related Articles

Общините ще избират между 3 модела за изчисление на такса битови отпадъци

Основни стъпки по прилагането на новите правила за изчисляване на такса битови отпадъци (ТБО) беше тема от втория ден за Националната среща на финансистите...

КСБ разработи пътна карта в помощ на желаещите да строят

Камарата на строителите в България публикува на сайта си пътна карта с практически съвети за осъществяване на всяка инвестиционна идея, свързана със строителство. Прагматичното...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ