26 C
Пловдив
петък, юни 14, 2024

Кауза: Доброволци почистват обществени чешми в различни населени места

Каузата, „Живи чешми“ на фондация „Наука за природата“ е възстановила над 50 чешми в различни части на страната, информират организаторите.

Тази година кампанията им е насочена към почистването на чешми и прилежащите зони около тях. В предстоящия уикенд акцията ще бъде във Велинград, а по-следващия – в Черноочене, община Кърджали. Почистването ще продължи в различни населени места докато метеорологичните условия позволяват.

Само в южната част на България са картографирани над 500 чешми, но идеята е да бъдат възстановени питейните съоръжения и в другите части на страната. Едновременно с почистването на коритата на чешмите доброволците почистват и района наоколо.

В България чешмите са много значими като част от българската култура и традиции. Голяма част от тях имат някаква история, коментират от фондацията.

Related Articles

Пак нови разписания и маршрути на влакове заради ремонта на гара София

От понеделник - 17 юни, влизат в сила промени в разписанията и маршрутите на някои влакове, други няма да се движат, но пътниците ще...

САБ обяви конкурс за проектиране на комплекс със смесено предназначение в Бургас

Съюзът на архитектите в България търси реализация на своя дългогодишен актив – имот в Промишлена зона „Север“ на Бургас, с площ от 8 156...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ