20 C
Пловдив
вторник, май 28, 2024

Катар дарява жилищни контейнери от Световното на Турция и Сирия

Катар изпраща спешно жилищни контейнери, ползвани по време на Световното първенство по футбол, на пострадалите от земетресението в Турция и Сирия. Първа партида от 10 000 контейнера вече се транспортира до най-засегнатите райони.

“Предвид неотложните нужди на двете държави за настаняване на хората останали без жилища, решихме да изпратим там контейнери и каравани, като по този начин ще окажем незабавна и необходима подкрепа на населението“, заяви пред Франс прес говорител на катарските власти.

Контейнерите са оборудвани изцяло с най-необходимото за живот. Те са били ползвани през ноември и декември за хотелско настаняване на фенове, пристигнали за мачовете, по време на футболната надпревара на Мондиала в Катар.

Related Articles

Конференция „Тенденции и новации в областта на сградните обвивки“

Българската асоциация на фасадната индустрия организира конференция на тема: „Тенденции и иновации в областта на сградните обвивки“. Тя ще се проведе в периода 7-9...

Ремонтират площада в Момчилград с два милиона и половина

С 2 милиона и 500 хиляди лева от държавния бюджет ремонтират градския площад в Момчилград. Настилката ще се замени с нова, която ще включва...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ