24 C
Пловдив
събота, май 25, 2024

КАБ: Стартира програма за безплатни обучения в архитектурно-строителния сектор

Целта е да се подкрепи дигитализацията на бранша

Предстои да стартират безплатните обучения в рамките на Европейски цифров иновационен хъб (ЕЦИХ), сред чиито учредители е Камарата на архитектите в България (КАБ). Обучителната програма е подготвена на базата на анкета сред членовете на КАБ относно професионалните нужди и интереси на архитектурната колегия. Това съобщи зам.-председателят на КАБ арх. Мартин Христов на официалното представяне на програмата на ЕЦИХ в рамките на Архитектурно-строителната седмица.

„Успяхме да привлечем най-добрите експерти, за да предоставим качествено обучение за повишаване на професионалната квалификация. Целта е да създадем обучение от специалисти за специалисти. Амбицията ни е каталогът с курсове да се актуализира и обновява постоянно съобразно професионалните нужди на колегията“, обясни арх. Христов.

Основната цел на ЕЦИХ е да подкрепи дигитализацията на архитектурно-строителния сектор. Предвидени са над 40 вида обучения по софтуерни технологии, които ще подготвят бранша за цифровата трансформация на строителната индустрия.

Обученията са насочени към различни специалисти в строително-инвестиционния процес: архитекти, инженери, консултанти, технически ръководители, публични организации. Предвидени са курсове по BIM (строително-информационно моделиране), прилагане на географски-информационни системи GIS, съвременни методи за дигитализация и автоматизация, софтуери за математическо и числено моделиране и CAD системи, обучения за изпитване на продукти и конструкции, нови строителни материали и иновативни технологии.

Каталогът на Камарата на архитектите в България включва някои от следните обучения:

Related Articles

Пускат атракционен бус за 24 май до „Хисарлъка“ в Кюстендил

Атракционен бус ще бъде пуснат на 24 май от пл. "Велбъжд" до „Хисарлъка“ над Кюстендил. Возилото е със специална конструкция и е закупено и...

Община Созопол проектира водопровод от м. Бялата вода до с. Индже войвода

Община Созопол се ангажира да изработи проект за нов водопровод от водоема в местността Бялата вода до с. Индже войвода. Това съобщи кметът на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ