35 C
Пловдив
събота, септември 23, 2023

Инвестиция за 50 млн. долара: Построиха река насред пустинята

В Абу Даби построиха река насред изпепеляващата пустиня. Това не е обикновена река, а част от парк за 50 млн. долара, построен между планините на Абу Даби от едната страна и пустинята от другата, пише CNN.

Разположен в град-оазис Ал Айн, само на час и половина от центъра на Абу Даби, Al Ain Adventure Park гордо претендира за титлата „най-добра дестинация в Близкия изток за рафтинг, каяк и сърф“.

Гледката е необичайна за региона, тъй като няма естествени реки, а летните температури често стигат до 49°C. В страна, където почти всичко е създадено изкуствено, включително плажове, сняг и дори дъжд, Al Ain Adventure не е изключение.

В парка може да се кара каяк и рафтинг от световна класа. Каналите с вода се простират на 1,2 км, като осигуряват предизвикателно пътуване за каякари и рафтъри от всички нива.

Al Ain Adventure Park получи международно признание като център за спортни професионалисти, които искат да усъвършенстват уменията си в различни дисциплини.

Привличайки спортисти от цял свят, включително шампиони по сърф, рафтъри и олимпийски отбори по каяк, паркът се превръща в предпочитана дестинация за тренировки.

Поддържането на воден парк насред пустинна среда поставя уникални предизвикателства, които изискват щателна поддръжка и внимателно управление.

Паркът разчита на обезсолена вода, доставяна от друго емирство в страната, Ras Al Khaimah, разположено на над 300 км.

Този процес включва превръщане на морската вода в прясна вода, която след това се третира, за да отговаря на стандартите за качество. Използват се около 12,4 млн. галона вода във всеки един момент.

Related Articles

Вече в сила: С 5 км/ч с тротинетка през столичните паркове

Новите правила за движение на електрическите тротинетки в София вече са в сила. Това съобщи председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев, който припомни,...

В Браниполе се радват на своя Японска градина

Нов парк с японска градина откриха в с. Браниполе край Пловдив. Визията на зоната е тотално променена, като неизползваемото и пустеещо някога място е...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ