12 C
Пловдив
вторник, април 23, 2024

Изграждат три нови скейт парка във Варна

Варна предвижда изграждане на три нови скейт парка в града. Те ще бъдат разположени в кварталите „Възраждане“, „Аспарухово“ и „Чайка“. Средства за проектиране и изграждане са заложени в проектобюджета на общината за 2023 година.

Предвидени са още пари за ремонт на залата за бадминтон, която ще се превърне в зала за спортна гимнастика в спортен комплекс „Младост“.

Администрацията на Варна е заложила още оформяне с графити на публични пространства – подлези и надлези. За целта някои от съоръженията ще бъдат предоставени на стрийт арт художници, както и на фенклубовете на „Черно море“ и „Спартак“. Задължително е одобрение на визуализацията на графитите от Програмата за естетизация на градската среда.

Related Articles

Община Бургас изгради четвърта лодкостоянка в „Сарафово“

Съоръжението ще заработи в началото на месец май Община Бургас изгради четвърта лодкостоянка, която се намира в местността Ъгъла в квартал „Сарафово“. Това е част...

Проект: Полети до Рим и Милано от Летище Пловдив

Възможностите за откриване на директни авиолинии от Пловдив до италианските Рим и Милано обсъдиха на Летище Пловдив. На срещата присъстваха председателят на Конфиндустрия България...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ