16 C
Пловдив
събота, септември 30, 2023

Изграждат три нови скейт парка във Варна

Варна предвижда изграждане на три нови скейт парка в града. Те ще бъдат разположени в кварталите „Възраждане“, „Аспарухово“ и „Чайка“. Средства за проектиране и изграждане са заложени в проектобюджета на общината за 2023 година.

Предвидени са още пари за ремонт на залата за бадминтон, която ще се превърне в зала за спортна гимнастика в спортен комплекс „Младост“.

Администрацията на Варна е заложила още оформяне с графити на публични пространства – подлези и надлези. За целта някои от съоръженията ще бъдат предоставени на стрийт арт художници, както и на фенклубовете на „Черно море“ и „Спартак“. Задължително е одобрение на визуализацията на графитите от Програмата за естетизация на градската среда.

Related Articles

Приключи ремонтът на Планетариума в Смолян

Ремонтните дейности на Планетариума в Смолян приключиха, съобщиха от пресцентъра на общината. В следващите дни ще поискаме приемателна комисия на база, на която сградата...

До 4 месеца: Северният парк в София ще има скейт зона

До четири месеца ще бъде готов скейт паркът в Северния парк в София. Съоръжението ще има 2 основни секции – „Стрийт“ и „Боул“ –...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ