13 C
Пловдив
неделя, април 14, 2024

Изграждат пречиствателна станция за отпадъчни води в Петрич

Управителният съвет на Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) одобри поетапно финансиране за изграждането на стратегически за Петрич обект – Пречиствателна станция за отпадъчни води и довеждаща инфраструктура – захранващ водопровод, довеждащ колектор и транспортен достъп. Стойността на проекта, който изготви и подаде Община Петрич, е 18 057 051, 73 лв. с ДДС.

На заседание на УС на ПУДООС е одобрено финансиране в размер до 6 000 000 лв. като първи етап от обща стойност на проекта за изпълнение на обекта.

След като стартират дейностите по изпълнението Община Петрич подава ново заявление за последващо финансиране на оставащите дейности – това е записано в окончателното решение на ПУДООС.

Капацитетът на възловото за Петрич съоръжение е 38 890 еквиваленти жители.

Общината успя да защити и своя проект за пречиствателна станция за отпадъчни води на най-голямото село – Първомай.

По този проект се включи довършване на канализационната мрежа на селото, изграждане на пречиствателна станция, довеждащ колектор, отвеждащ колектор за заустване и водопровод.

Двата обекта са резултат на продължителна работа за отговаряне на изискванията с цел одобрение на нужното финансиране за изпълнение, резултат на сериозно извървяна процедура и преодолени не малко спънки.

Related Articles

Изграждат пречиствателна станция в Свиленград

В Свиленград предстои изграждането на пречиствателна станция за питейна вода. На редовно заседание Общинският съвет гласува единодушно предложението на кмета арх. Анастас Карчев да...

До края на април ще е готов новият мост в с. Горна Кремена

Напредва строителството на новия мост в село Горна Кремена на третокласния път III-103 Мездра - Роман в област Враца. До момента е премахнато старото...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ