-1 C
Пловдив
неделя, декември 10, 2023

Изграждат нов плувен комплекс в Шумен

Започна изграждането на Плувен спортен комплекс в Шумен. Той ще е на мястото на досегашния аквапарк на изхода на града по бул. „Ришки проход“.

Плувният комплекс ще е с 3 100 кв. м разгърната застроена площ и ще бъде на три нива. Ще има два басейна, които могат да се използват целогодишно за тренировъчна дейност, състезания и рехабилитация. Предвидена е и трибуна за зрители със 140 седящи места. Проектът за съоръжението вече беше представен публично в началото на годината.

Големият басейн ще бъде с размери 33х25 метра с дълбочина 2 метра и ще бъде предназначен за различни плувни спортове. По-малкият басейн ще е с дължина 16 м, ширина 12.5 м и дълбочина от 0,85 до 1,25 м, като ще се използва с учебна цел за начинаещи и за рехабилитация. Всеки от тях ще бъде с антибактериална облицовка, със собствена пречиствателна станция и отделна система за химизация на водата. Термопомпи ще затоплят водата и въздуха.

Проектът предвижда към комплекса да се изградят и административна и търговска част. Ще бъдат обособени нови 18 паркоместа, които заедно със съществуващите ще станат над 60. Към момента за строителството на басейна са осигурени с 1,5 млн. лв. общински средства, а останалите средства ще се търсят от държавата. Общата стойност за изграждане на закрития плувен комплекс е 8,2 млн. лв. без ДДС, а срокът за изпълнение е 30 ноември 2024 г.

Related Articles

В Сандански изграждат Младежки център с пари от План за възстановяване и устойчивост

Младежки център със средства от Националния план за възстановяване и устойчивост ще се изгражда в Сандански, информират от Общината. Той ще е в пустееща...

Улесняват правилата за проектиране на нови сгради с близко до нулево енергийно потребление

Проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредба № РД-02-20-3 от 9.11.2022 г. за техническите изисквания към енергийните характеристики на сгради облекчава прилагането...

КАТ с нова акция по пътищата

- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ