15 C
Пловдив
вторник, февруари 27, 2024

Изграждат младежко градче в кв. „Ливадето“ в Троян

Кметът на Троян Донка Михайлова обяви, че е даден ход на изработване на подробен устройствен план за регулация и застрояване на терена на бившата детска градина в кв. „Ливадето“. Идеята е върху това пространство да израсне Младежко градче. Планира се да бъдат изградени 8-10 еднофамилни къщи за млади специалисти, които са подписали трудови договори за определен срок с фирми или институции от общината.

Общината ще осигури подземна инфраструктура, улица, малък парк с парково обзавеждане, детска площадка и паркинг за гости.

Донка Михайлова заяви, че някои предприемачи от общината вече са заявили намерение да изградят ведомствени жилища в Младежкото градче. Тя вярва, че и други ще ги последват.

За общината това може да бъде начин за привличане и задържане на млади специалисти, които да вложат знания и умения в развитието и модернизирането на общината. Администрацията може да търси финансиране от държавата, от бизнеса или от частни дарители.

Related Articles

Русе – топ дестинация за туристи, Банско – най-посещаван сред зимните курорти

През 2023 г. най-голямо повишение на туристопотока в традиционните градски дестинации отбелязва Русе. Това показват данните на Единната система за туристическа информация. С малко...

Кметът на Свищов с книга за драматични моменти от историята на града

Описва пораженията от земетресението във Вранча през 1977 и отражението му върху архитектурата и хората Пораженията от опустошителното земетресение във Вранча върху архитектурата и развитието...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ