15 C
Пловдив
неделя, май 19, 2024

Изграждат младежко градче в кв. „Ливадето“ в Троян

Кметът на Троян Донка Михайлова обяви, че е даден ход на изработване на подробен устройствен план за регулация и застрояване на терена на бившата детска градина в кв. „Ливадето“. Идеята е върху това пространство да израсне Младежко градче. Планира се да бъдат изградени 8-10 еднофамилни къщи за млади специалисти, които са подписали трудови договори за определен срок с фирми или институции от общината.

Общината ще осигури подземна инфраструктура, улица, малък парк с парково обзавеждане, детска площадка и паркинг за гости.

Донка Михайлова заяви, че някои предприемачи от общината вече са заявили намерение да изградят ведомствени жилища в Младежкото градче. Тя вярва, че и други ще ги последват.

За общината това може да бъде начин за привличане и задържане на млади специалисти, които да вложат знания и умения в развитието и модернизирането на общината. Администрацията може да търси финансиране от държавата, от бизнеса или от частни дарители.

Related Articles

Общински паркинг с търговска зона изграждат в Асеновград

Kметът на Асеновград д-р Христо Грудев даде началото на дългоочаквания ремонт в бившия Търговски център в града. Предвижда се подплощадното ниво да бъде разделено...

Подменят опасните дървета при храм-паметник „Александър Невски“ с нови

По време на регулярните огледи за текущото състояние на дървесната растителност в София експерти на дирекция „Зелени системи“ са констатирали на площада при храм-паметника „Александър Невски“...

Русе ще има нов парк

- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ