14 C
Пловдив
събота, май 25, 2024

Изградиха „Зелен коридор на здравето“ в столичен квартал

Приключи проектът за достъпна градска среда „Зелен коридор на здравето в „Надежда“, реализиран в рамките на проект URBiNAT. Целта на проекта е да насърчи физическата активност на жителите на района. Изграден е пешеходен маршрут, който свързва парк „Надежда“ със Северния парк.

Зеленият коридор преминава по улиците и междублоковите пространства на жилищните комплекси „Толстой“, „Свобода“, „Надежда“ 2 и „Надежда“ 4“. В различните територии са изградени зелен амфитеатър, оранжерия в двора на едно от училищата, детски площадки, площадка за фитнес, спортни игрища, места за културни и социални мероприятия, места за почивка и екопаркинг. Извършена е реконструкция на съществуващия пешеходен мост.

В рамките на проекта URBiNAT подобни зелени коридори са създадени в градовете-партньори на Столична община – Нант и Порто. Акцент в усилията на общините е освен свързаността и подобряване на публичните пространства, зеленината и повишаване качеството на околната среда.

Related Articles

Община Приморско получи държавни имоти за градски парк

Правителството одобри Община Приморско да получи държавни имоти в града с площ близо 14 000 кв. Те ще бъдат използвани за изграждане на общински...

В Търговище обсъждат закупуването на сметопочистваща техника

Обществено обсъждане за поемане на дългосрочен дълг във връзка с планирано закупуване на лизинг на техника за Общинското предприятие "Благоустройство и комунално стопанство" ще...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ