23 C
Пловдив
събота, април 13, 2024

За първи път: Парк патрул ще контролира платеното паркиране в София

Първият автомобил за паркинг контрол в София вече е факт, съобщиха от Центъра за градска мобилност (ЦГМ). Чрез новата дигитализирана система ще може да се прави проверка за неправилно паркиране в реално време.

Новият автомобил е снабден с две камери, които при движение в столицата засичат номерата на автомобилите, които са в нарушение и се налага поставянето на скоба. При авария системата може да бъде лесно възстановена.

Проектът за дигитализация на всички услуги по паркирането от такъв мащаб и с такива възможности е пилотен за България и Балканите. В бъдеще ще може да се поставя дигитална скоба и да се връчват дигитални талони. Така автомобилите ще могат да се движат, но ще има технологии за контрол.

До края на март всички коли на „Градска мобилност“ ще бъдат оборудвани по същия начин. Дигитализацията ще продължи с пускане на нов сайт и мобилно приложение.

Related Articles

Безвъзмездно: Предоставиха на НИНКН сграда паметник на културата

НИНКН се връща в сградата на бул. „Княз Ал. Дондуков“ 16. Министърът на културата Кръстю Кръстев я предостави за безвъзмездно ползване от института -...

Конкурс: Облагородяват градската среда с графити творби

Електрохолд и Sofia Graffiti Tour организират конкурс за графити творба в рамките на фестивала SOFIA URBAN ART. Той ще се проведе в София на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ